Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merginą mirtinai partrenkęs ir nuo pareigūnų slapstęsis palangiškis Edvinas Jurkus liko laisvėje

Prieš metus Klaipėdos centre jauną merginą partrenkęs ir mirti palikęs palangiškis Edvinas Jurkus išvengė nelaisvės: penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme jam paskirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė, atidedant vykdymą 3 metams.
Už mirtimi pasibaigusios avarijos sukėlimą teisiamas Edvinas Jurkus iš teismo salės bėgte išbėgo.
Edvinas Jurkus teisme išgirdo sau palankų nuosprendį. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nelaimė nutiko praėjusių metų lapkričio 24-osios naktį Herkaus Manto gatvėje. „Range Rover“ vairavęs E.Jurkus nesustojo ir partrenkė gatve ne pėsčiųjų perėja su draugų būreliu ėjusią Agnę Dirgėlaitę. Vairuotojas nurūko ir net nepasidomėjo merginos būkle.

Pėsčioji žuvo vietoje. Kiek vėliau paaiškėjo, kad ji, kaip ir kiti su ja buvę draugai, buvo neblaivi. A.Dirgėlaitė buvo spėjusi išgarsėti iki nelaimės likus kelioms savaitėms: mergina apgavo savo globėją apie pagrobimą. Kai buvo sukeltos pareigūnų pajėgos, melagystė išaiškėjo, o mergina aptikta pas savo draugę.

E.Jurkus teisme pripažino savo kaltę. Jis prisipažino tą vakarą su draugais ragavęs alkoholio, tačiau apsvaigęs esą nebuvo. Teisme jis tikino besigailįs dėl savo elgesio, pasakojo, kad dėl patirto šoko kurį laiką slapstėsi nuo policijos pareigūnų.

Vaikinas jau atlygino 7 tūkst. Lt žalą žuvusios merginos tetai.

Teismas, įvertinęs aplinkybės, kad auka buvo neblaivi ir kirto gatvę neleistinoje vietoje, bei puikią kaltinamojo charakteristiką, skyrė jam mažesnę nei vidutinė bausmę.

Prokuroras po teismo tikino skųsiąs nuosprendį, tą patį ketina padaryti ir aukos teta, siekusi, kad kaltininkas atlygintų 150 tūkst. Lt neturtinę žalą. Teismas įpareigojo E.Jurkų sumokėti 15 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius