Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meškučių kaimo parduotuvės asortimentas – nelegalūs rūkalai, vietoje dorojama skerdiena

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (apskr. VPK) pareigūnai tikrino turimą informaciją, kad Marijampolės sav. Meškučių k. esančioje individualioje parduotuvėje yra laikomos akcizinės prekės – cigaretės bei nelegaliai pardavinėjama kiauliena bei jos pusgaminiai.
Sulaikyta kontrabanda
Kontrabandinės cigaretės / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Pareigūnams nuvykus, parduotuvėje tuo metu dirbo pardavėja, teigusi, kad savininkės nėra. Netrukus ji, pasiėmusi mobiliojo ryšio telefoną, išėjo iš prekybos salės į vidinę kiemo pusę ir išsinešė maišelį, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo 44 pakeliai cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Tikrinant kitas patalpas, rūsyje buvo rasta dar 660 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Parduotuvės savininkė paaiškino, kad rastos cigaretės priklauso jai, jų nepardavinėja. 

Į kiemą išėjus ir pareigūnams, paaiškėjo, kad jame yra parduotuvės savininkė. Kieme buvo dorojamos kiaulės, pjaustoma skerdiena. Kilus įtarimui dėl nelegalios gamybos bei prekybos mėsos produktais, buvo susisiekta su Marijampolės valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba dėl galimai daromo pažeidimo. 

Tikrinant kitas patalpas, rūsyje buvo rasta dar 660 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Parduotuvės savininkė paaiškino, kad rastos cigaretės priklauso jai, jų nepardavinėja. 

Būdami kieme pareigūnai pro atidarytas garažo duris pastebėjo įvairių plastikinių talpyklų. Viena 1000 litrų talpykla buvo pilna dyzelinių degalų, kuriuos savininkės sutuoktinis teigė įsigijęs iš rusakalbio asmens. Įsigijimo bei akcizo sumokėjimą patvirtinančių dokumentų jis teigė neturįs.  

Pradėtas tyrimas. Už šiame straipsnyje numatytus pažeidimus gresia bauda nuo 28 iki 14 481eurų su prekių konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius