Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metalo konstrukcijų „karstuose“ – beveik 2 mln. Lt vertės rūkalų kontrabanda (nuotraukos)

Lietuvos muitinės pareigūnai antradienį Vilniuje sulaikė rusišką krovininį vilkiką, kurio puspriekabėje vežtose metalo konstrukcijose aptiko paslėptą beveik 2 mln. Lt vertės cigarečių kontrabandą.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / MKT nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, Rusijos piliečio O.V. vairuojamas krovininis vilkikas Iveco Lietuvos muitinės pareigūnų buvo patikrintas visai netoli Vilniaus teritorinės muitinės (TM) Kirtimų posto.

Iš Baltarusijos Respublikos per Šalčininkų kelio postą antradienio popietę įvažiavęs Rusijos pilietis V. O. pareigūnams teigė į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį vežantis metalo konstrukcijų krovinį. Tranzitu gabenamo krovinio maršrutas vedė per Kybartus, tačiau vairuotojas kažkodėl užsuko ir į patį Vilnių.

Vilniaus teritorinės muitinės (TM) Pažeidimų prevencijos skyriaus mobiliosios grupės pareigūnams toks vairuotojo pasirinktas kelias pasirodė įtartinas ir nelogiškas (krovinį gabenant į Kybartus įvažiuoti į patį Vilniaus miestą nėra jokio reikalo).

V.O. taip ir nesugebėjo rišliai paaiškinti dėl kokių priežasčių jis užsuko į Lietuvos sostinę. Be to, keistai atrodė ir pats jo vežamas krovinys – nors deklaruota, jog tai metalo konstrukcijos, metalinėmis ten tebuvo plonytės krovinio kraštų apsaugos, didžiąją dalį sudarė polistireninis putplastis.

Tikroji krovinio paskirtis išaiškėjo netrukus – pareigūnams praardžius vienos iš konstrukcijų dangą, viduje buvo rastos cigaretės „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis.

Vilniaus TM Kirtimų krovinių poste detaliai patikrinus visą Rusijos piliečio vežtą krovinį, paaiškėjo, jog kiekviena iš visų devyniolikos konstrukcijų buvo prikimšta cigarečių „Jin Ling“ dėžių.

Iš viso šitaip į Lietuvą buvo nelegaliai įvežta 284 500 pakelių rusiškų rūkalų, kurių vertė – 1 mln. 863 tūkst. litų.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

O.V. buvo sulaikytas dviem paroms, ketvirtadienį Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas mėnesiui.

Stambios kontrabandos gabentojai negaili jėgų, laiko ir lėšų, bandydami įrengti kuo sunkiau aptinkamas slėptuves, todėl neretai pasitaiko techniškai gana sudėtingai įrengtų slaptaviečių.

Reikia pastebėti, jog aukščiau aprašyta nelegalių rūkalų slėptuvė, kai vietoj krovinio tėra tuščiavidurė jo imitacija, prigrūsta rūkalų kontrabandos – senas ir „tradicinis“ vertelgų naudojamas būdas kontrabandai gabenti.

Muitinės pareigūnai tokius tuščiavidurius krovinius tarpusavyje vadina „karstais“. Neretai tai būna medienos, pvz., lentų, krovinys, tačiau pačių lentų iš visų pusių tėra po vieną sluoksnį (iš priekio ir galų atitinkamai palikti tik lentų galiukai), o viduje palikta tuščia ertmė, į kurią, žinoma, prikrauta cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius