Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„MG Baltic“ viceprezidentas R.Kurlianskis padavė į teismą prokurorą J.Laucių dėl įžeidimo

„MG Baltic“ korupcijos bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras Justas Laucius sulaukė koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio kaltinimų, jog po vieno teismo posėdžių esą įžeidė kaltinamojo orumą, kai jį pavadino „turtingu ir ligotu“.
Raimondas Kurlianskis
Raimondas Kurlianskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo duris pravėrė R.Kurlianskis kartu su savo advokatu Romualdu Mikliušu, tačiau pats prokuroras teisme nepasirodė – vietoje jo, atvyko J.Lauciaus atstovas.

R.Kurlianskio atstovas teigė, jog po vieno iš teismo posėdžių, kai teismas nepatenkino prokuroro J.Lauciaus prašymo grąžinti R.Kurlianskį į Lukiškių tardymo izoliatorių, jis esą netinkamai pasisakė žurnalistams.

„Atsakovo (prokuroro J.Lauciaus – aut. past.) pasisakymas yra įrašytas ir buvo transliuotas, jis yra aiškus. Iškeldamas į pirmą vietą tokius dalykus, kad R.Kurlianskis yra „turtingas ir ligotas“, kurie net nėra teisinės kategorijos teiginiai <...> Prokuroras tokio leksikono, apskritai, neturėtų naudoti. Manau, kad tai buvo padaryta sąmoningai, norint pakenkti ieškovo reputacijai“, – teisme sakė R.Mikliušas.

R.Mikliušas teigė, kad prokuroro teiginiai prieštaravo Vilniaus apygardos teismo nutarčiai, kuriose buvo išdėstyti kiti motyvai, dėl kurių R.Kurlianskiui nebuvo paskirta tokia kardomoji priemonė, kokios prašė J.Laucius.

15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./R.Kurlianskis ir R.Mikliušas pakeliui į teismo posėdžių salę
15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./R.Kurlianskis ir R.Mikliušas pakeliui į teismo posėdžių salę

„MG Baltic“ viceprezidentas reikalauja, kad teismas išsiaiškintų, dėl kokių priežasčių taip pasisakė prokuroras, tačiau jokios žalos priteisti iš J.Lauciaus neprašo.

Anot R.Mikliušo, jo ginamasis tik nori, kad teismas įvertintų prokuroro elgesį ir pripažinti jį netinkamu. „Žmogiškąja prasme suprantu (prokurorą J.Laucių – aut. past.) – tai nėra maloni situacija, kai prokuroras atsiduria atsakovo pozicijoje ir turi aiškintis“, – sakė R.Kurlianskio atstovas.

Tačiau advokatas pareiškė, kad nesutinka, jog byla būtų pradėta nagrinėti be J.Lauciaus, o teisėja patenkino advokato prašymą – bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki balandžio 20 d.

15min primena, R.Kurlianskis yra įtariamas bandymu paveikti politikus, priimant koncernui „MG Baltic“ naudingus sprendimus. O J.Laucius nuo kovo 20 d. vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius