-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonieriaus Kastujevo namai – Maskvos BVTVFBĮ tardymo izoliatorius Nr.1

Byloje dėl 7 milijonų litų skolos Vilniaus teismui pagaliau pavyko išsiaiškinti, kur tiksliai šiuo metu yra garsusis milijonierius.
Stasys Erlickas
Stasys Erlickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nefotografuokit, mano nervai ir taip yra įtempti“, – prieš šios dienos teismo posėdį prisipažino vilnietis Stasys Erlickas, teisiamas kaip Vadimo Kastujevo valdytos įmonės „GL statyba“ direktorius. Rusijos Federacijos Maskvos miesto Bausmių vykdymo tarnybos valdybos federalinės biudžetinės įstaigos tardymo izoliatorius Nr.1, – taip vadinamai V.Kastujevo namais dabar tapusi įstaiga.

Vilniaus apygardos teisme pirmadienį popietę toliau buvo rengiamasi bylai, kurioje „DnB Nord“ bankas viliasi prisiteisti beveik 7 mln. litų. Paskola buvo suteikta bendrovei „GL statyba“, o paskolos grąžinimą asmeniškai laidavo V.Kastujevas.

„Į teismo posėdį neatvyko atsakovas Vadimas Kastujevas, apie teismo posėdį atsakovui nėra pranešta“, – šiandien paskelbė teisėja Rūta Burdulienė.

Kaip rašė 15min.lt, kol garsusis Vilniaus milijonierius sėdi kalėjime Maskvoje, ši byla, galima sakyti, stovi vietoje.

Vilniaus apygardos teismas per praeitą parengiamąjį posėdį buvo nutaręs kreiptis į mūsų šalies ambasadą Rusijoje, kad pastarosios darbuotojai padėtų išsiaiškinti, kur tiksliai šiuo metu yra V.Kastujevas.

Teismas iš ambasados gavo trumpą drūtą atsakymą, kuriame nurodyta įspūdingo pavadinimo V.Kastujevo kalinimo vieta: Rusijos Federacijos Maskvos miesto Bausmių vykdymo tarnybos valdybos federalinės biudžetinės įstaigos tardymo izoliatorius Nr.1.

Vilniaus teismas šiandien konstatavo, kad neįteikus ieškinio atsakovui bylos nagrinėti neįmanoma.

Teismo žiniomis, šiuo metu V.Kastujevo suėmimo terminas yra nustatytas iki birželio 6 dienos.

„Tikrai neišmanau Rusijos Federacijos įstatymų ir negaliu pasakyti, kiek laiko žmogų ten galima laikyti suimtą iki teismo“, – prisipažino teisėja R.Burdulienė.

Tačiau ji minėjo iš patirties žinanti, jog nusiuntus į Rusiją ieškinį atsakymo apie jo įteikimą paprastai tenka laukti nuo 8 mėnesių iki metų. Todėl kitas parengiamasis posėdis šioje byloje optimistiškai numatytas gruodžio 14 dieną.

Ieškovai įpareigoti per porą savaičių išversti ieškinį į rusų kalbą, antraip iš Lietuvos siunčiami dokumentai neįveiktų Rusijos pareigūnų cenzūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius