-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Milijonieriui Petraičiui – teismų diena

Iš ryto skandalingasis verslininkas buvo nubaustas už dėvėtų marškinių vagystę, o popietę kitas Vilniaus teismas bandė stumti į priekį kitą bylą, kurioje Juozo Petraičio šeima kaltinama milijoninėmis machinacijomis.
J.Petraičio gyvenimas kupinas nuotykių, kadaise jis net kandidatavo į Lietuvos prezidentus.
J.Petraičio gyvenimas kupinas nuotykių, kadaise jis net kandidatavo į Lietuvos prezidentus. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Trečiadienį popietę Vilniaus apygardos teisme buvo rengiamasi nagrinėti bylą, kurioje Danijos pilietis Andersas Bjerggaardas reikalauja buto pirkimo-pardavimo sutartį pripažinti negaliojančia.

Gedimino prospekto pradžioje, netoli Katedros aikštės esančio buto savininkė ir atsakovė šioje byloje yra J.Petraičio žmona Giedra Petraitis, o skandalingasis verslininkas į procesą įtrauktas trečiuoju asmeniu.

A.Bjerggaardo skundo esmė – kad Petraičiai jį „išdūrė“. Anot dano, notarė Danguolė Bieliūnaitė neva padėjo Petraičiams suraityti būsto, anksčiau priklausiusį A.Bjerggaardui, netikrą pirkimo-pardavimo sutartį.Tai dviejų buvusių kolegų santykių aiškinimasis, – tokią nuomonę pareiškė vienas byloje dalyvaujančių advokatų V.Bužinskas.

Danas tikina negavęs tų 8,5 milijono litų, kuriuos pagal sutartį jam privalėjo sumokėti pirkėjai.

A.Bjerggaardas skundžiasi, kad pasitikėjo Petraičiais, kurie jį įtikino, jog lietuviškai surašytoje sutartyje numatoma pinigus pervesti po savaitės nuo jos pasirašymo.

Jau anksčiau, tik padavęs skundą teismui, ieškovas pasiekė, kad šis butas, kol vyks teismo procesas, būtų areštuotas.

Svajoja pamatyti ieškovą gyvą

Į šios dienos posėdį susirinko keturi šalims atstovaujantys advokatai, tačiau teismui iš esmės nepavyko pasistūmėti į priekį.

Aptarus kai kuriuos neesminius klausimus, bylą nuspręsta atidėti.

Paaiškėjus, kad advokatai liepą ir rugpjūtį atostogaus, teisėjas Dainius Rinkevičius, derindamas būsimo posėdžio datą, teiravosi: „Rugsėjį nebus toli?“

„Šitoj byloj niekad nebus toli!“ – replikavo byloje figūruojančiai notarei atstovaujantis advokatas Valdemaras Bužinskas. Jau po posėdžio portalui 15min.lt jis paaiškino nematantis šioje byloje nieko rimta. „Tai dviejų buvusių kolegų santykių aiškinimasis – tokia mano asmeninė nuomonė“, – sakė V.Bužinskas.

Savo ruožtu danui A.Bjerggaardui atstovaujanti advokatė Rasa Užkuraitienė ir posėdžio metu, ir po jo energingai aiškino, kad nesupranta atsakovų pusės gynėjų pozicijos, esą jie nemato šioje byloje tinkamo atstovavimo ieškovui. Advokatė pateikė teismui ir nepatikliems savo kolegoms Danijoje notariškai patvirtintą raštą, kad A.Bjerggaardas įgalioja ją tvarkyti su byla susijusius reikalus.

Tačiau advokatui V.Bužinskui raštas įspūdžio nepadarė. „Aš nepatiklus nuo vaikystės. Kad žinočiau, jog žmogus gyvas, noriu matyti jį judantį“, – pusiau juokais, pusiau rimtai aiškino teisininkas.

Petraitį apibūdino kaip monstrą

Teisėjas D.Rinkevičius advokatų teiravosi, kaip dano ir iš Australijos kilusio lietuvio konfliktus sekasi narplioti teisėsaugos institucijoms.

A.Bjerggaardas J.Petraičio atžvilgiu yra pažėręs baisių kaltinimų. Anot dano, sykį J.Petraitis esą pagrasino pistoletu bei privertė pasirašyti ant tuščių lapų, iš kurių vėliau neva pagamino netikrą vekselį bei ėmė reikalauti 1,8 mln. litų skolos. Danas teisinosi anksčiau bijojęs skųstis Lietuvos pareigūnams, nes J.Petraitis esą jį įtikino esąs šešėlinis šios šalies prezidentas, valdantis visas struktūras.

Kitas A.Bjerggaardo kaltinimas susijęs su tuo, kad 2001-2006 metais J.Petraitis Kopenhagoje veikiančiame aukcione galėjo parduoti daugybę ikonų, bet nesumokėjo per 100 tūkst. litų mokesčių.

„Vyksta, bet principiniai sprendimų nepriimta“, – į teisėjo klausimą apie teisėsaugos pasiekimus atsakė J.Petraičio advokatas Julius Petrulionis.

„Įtarimai dar nepareikšti“, – pridūrė A.Bjerggaardo advokatė R.Užkuraitienė.

Šalys vėl turėtų pasimatyti teisme rugsėjo viduryje. „Turėsite laiko, tai pakalbėkite su ponu Petraičiu, gal ką išrutuliosite“, – atsisveikindamas teisėjas D.Rinkevičius siūlė šalims pasistengti tartis gražiuoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius