Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijoninę heroino kontrabandą gabenę tris ir šešias klases baigę čigonai už grotų praleis daugiau nei dešimt metų

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė nuosprendį narkotikų kontrabanda stambiu mastu kaltintiems čigonams Artūrui Bogdanovičiui ir Lioniui Bagdonavičiui.
Artūras Bogdanovičius ir Lionius Bagdonavičius
Nuteisti narkotikus gabenę čigonai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kontrabanda ir neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis kaltintam  šešių klasių išsilavinimą turinčiam A.Bogdanovičiui (gim. 1969 m.) prokuroras siūlė skirti 14 metų nelaisvės. Teismas šį prašymą patenkino. Tris klases baigusiam L.Bagdonavičių (gim 1966 m.) buvo siūloma nuteisti 13 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Teismas nusprendė  jam skirti 13 metų nelaisvės.

Prokuroras taip pat prašė konfiskuoti automobilį „Audi A6“, kuriuo buvo gabenamas heroinas bei pas kaltinamuosius rastus pinigus. Teismo sprendimu konfiskuoti ir pinigai, ir du automobiliai „Audi“. Rasti narkotikai bus sunaikinti.

Baudžiamojoje byloje turėjo būti teisiamas ir šių vyrų bendrininkas Kęstutis Šveiteris, tačiau kaltinamasis nuosprendžio nesulaukė, nes praeitų metų pabaigoje dėl sunkios ligos mirė.

Bylos duomenimis, kelių milijonų litų vertės kontrabanda iš Baltarusijos  į Lietuvą buvo atgabenta 2008 metais. Pareigūnai sulaikė vyrą, kuris ir išdavė A.Bogdanovičių ir L.Bagdonavičių. Vyrai savo kaltės nepripažino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius