Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijoninė kokaino siunta uoste: sulaikymų bus ir daugiau

Pareigūnai šykšti informacijos apie praėjusią savaitę Klaipėdos uoste kartu su žuvimi iš Pietų Amerikos atgabentos ir sulaikytos milijoninės kokaino siuntos užkulisius. Penktadienį uostamiestyje viešėdamas Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas užsiminė, kad jau yra sulaikytų asmenų.
Sulaikytas kokaino krovinys
Sulaikytas kokaino krovinys / Policijos nuotr.

Kiek tokių asmenų ir kokių šalių piliečiai jie yra, V.Račkauskas atskleisti nepanoro.

„Yra sulaikytas, daugiau negaliu sakyti, tai yra ypatingos apimties narkotinė siunta, ypač nusikalstamam šešėliniam pasauly vertinga, mažmeninėje prekyboje vertė gali siekti apie 300 mln. Lt, smulkesnių komentarų nepasakysiu. Ikiteisminis tyrimas vyksta toliau, kai tik bus reikšmingų faktų, kuriuos derėtų žinoti gyventojams, bus paskelbti“, – sakė komisaro pavaduotojas.

Jis taip pat neslėpė, kad ieškant narkotikų didžiuliame laive buvo patikrintas ne vienas, o daugiau konteinerių. „Smulkmenų neatskleisiu, tai ikiteisminio tyrimo dalykas, susietas su tyrėjais, narkotikų siuntoje dalyvavusiais asmenimis. Kalbėsime po kelerių metų, kai bus ištirta“, – sakė jis. 

Ketvirtadienį Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas užsiminė, kad su šiuo nusikaltimu siejami Lietuvos piliečiai.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Visvaldas Račkauskas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Visvaldas Račkauskas

Paklaustas, kodėl nebuvo sulaukta milijoninės, apie 500 kg kokaino siuntos užsakovų ir jie nebuvo sulaikyti, V.Račkauskas teigė, kad policija pasirenka tokią taktiką, kuri teisingiausia. „Galiu pasakyti palyginimų: pernai Klaipėdos jūrų uoste buvo sulaikyta 40 kg kokaino siunta, paslėpta plastikiniuose padėkluose, maskuojant karstais, dėvėtais drabužiais. Tuomet įtariamieji atsirado vėliau, jie nustatyti ir šiuo metu suimti. Policija pasirenka tokią taktiką, pačią teisingiausią. Koks būtų vertinimas, jei kokainas būtų iškeliavęs iš Lietuvos ir niekieno nebūtų sulaikytas?” – kalbėjo V.Račkauskas.

Net ir sulaikius 300 mln. Lt mažmeninėje prekyboje vertą kokaino siuntą, V.Račkauskas teigė, kad laikyti Lietuvą narkotikų verslo lydere nederėtų. Pasak jo, tai didžiulė pergalė, kurią reikia švęsti su įvairių valstybių teisėsaugininkais. „Didžiulė pergalė, kad toks kiekis nepateko į rinką, apsaugojome Lietuvos gyevntojus, kurie linkę vartototi kokainą. Kaip žinoma, tai medžiaga, kurią vartoja pasiturintys asmenys. Išgelbėjome juodąją rinką nuo juodų, neteisėtų pinigų. Tai viena iš didžiausių rastų siuntų, paimtų iš nelegalios apyvartos Europoje. Lietuva išlieka tranzitinė valstybė, per kurią siuntos keliauja iš Afrikos, Pietų Amerikos toliau į Vakarus ir Rytus. Tie keliai žinomi mintinai. Žinomi asmenys, diena iš dienos taikomos operatyvinės priemonės, atliekami ikiteisminiai tyrimai, tad bus sulaikymų ir daugiau”, – sakė komisaro pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius