Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Žalimas ir Laimutė Kedienė susitaikė

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą pagal Mindaugo Žalimo privataus kaltinimo skundą prieš Laimutę Kedienę, kuriuo buvo prašoma patraukti L. Kedienę baudžiamojon atsakomybėn dėl asmens šmeižimo per visuomenės informavimo priemonę ir pagal L. Kedienės priešpriešinį skundą prieš M. Žalimą, kuriuo buvo prašoma patraukti M. Žalimą baudžiamojon atsakomybėn dėl asmens šmeižimo, taip pat šmeižimo per visuomenės informavimo priemonę bei asmens įžeidimo.
Mindaugas Žalimas
Mindaugas Žalimas / BTV nuotr.

L. Kedienė ir M. Žalimas, būdami tinkamai informuoti apie teisiamojo posėdžio vietą ir laiką, kaip kaltinamieji, šiandien neatvyko į teisiamąjį posėdį bei nepateikė jokių neatvykimą pateisinančių duomenų. 

Privatūs kaltintojai M. Žalimas ir L. Kedienė teismui pateikė prašymus nagrinėti bylą jiems nedalyvaujant, abu pareiškė, kad atsisako nuo privataus kaltinimo reikalavimų ir kad susitaikė. Teismui pateikė ir prašė patvirtinti taikos sutartį.

Privatūs kaltintojai M. Žalimas ir L. Kedienė teismui pateikė prašymus nagrinėti bylą jiems nedalyvaujant, abu pareiškė, kad atsisako nuo privataus kaltinimo reikalavimų ir kad susitaikė.

Teismas pažymėjo, kad baudžiamojo proceso įstatymas privataus kaltinimo procese nenumato galimybės patvirtinti šalių taikos sutartį nedalyvaujant proceso šalims ir anaiptol nesuteikia teisės šalims savarankiškai nuspręsti dėl nedalyvavimo teismo posėdyje galimybės.

Baudžiamojo proceso kodekso 416 straipsnio 2 dalyje numatyta, kad privačiam kaltintojui į teisiamąjį posėdį neatvykus be svarbios priežasties, laikoma, kad jis kaltinimo atsisako, todėl teismas nutarė nutraukti šią  baudžiamąją privataus kaltinimo bylą. Tai pat teismas nutarė atsisakyti priimti taikos sutartį tarp M. Žalimo ir L.Kedienės, kadangi sutartis neatitinka baudžiamojo proceso įstatyme procesiniam dokumentui keliamų reikalavimų ir grąžino taikos sutartį ją pateikusiam M. Žalimo advokatui.

Nutartis per 7 dienas nuo priėmimo dienos gali būti skundžiama. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius