Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minijoje skęstantį vyrą išgelbėjo upės viduryje esanti sala

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino spalio 10 dienos karščiausius įvykius. Per gaisrą viename Kėdainių daugiabutyje gelbėtojai iš butų išvedė laukan 10 žmonių, o Gargžduose tik per laimingą atsitiktinumą išsaugota Minijos upėje skęstančio vyriškio gyvybė.
Minijos upė itin pamėgta poilsiautojų.
Asociatyvinė iliustracija: Minijos upė itin pamėgta poilsiautojų. / AurelijosKripaitės/15min.lt nuotr.

Vakarykštėje įvykių suvestinėje yra įrašyta 20 gaisrų ir 10 kitų gelbėjimo darbų. Viename gaisre pirmadienį žuvo žmogus, rašoma PAGD atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Tragiškas gaisras vakar vakare kilo Zarasų rajono Padustėlio kaime. Čia užsidegė grupės savininkų gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, rąstinio namo stogas degė atvira liepsna. Gelbėtojai su kvėpavimo organų apsaugos aparatais pateko į uždūmintas patalpas ir gaisravietėje rado apdegusį 61 metų vyro kūną. Per gaisrą dar apdegė dalis stogo, pradegė perdanga, išdegė kambarys ir jame buvę baldai ir namų apyvokos daiktai. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Ugnis pirmadienį nuniokojo ir daugiau gyvenamųjų namų bei butų. Prienų rajono Gražučių kaime vakar vidurdienį dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų užsidegė medinis apmūrytas namas. Gaisro metu pradegė stogas, aprūko ir vandeniu buvo sulieti kambariai.

Vilniuje, Kelmijos sodų 34-ojoje gatvėje, vakar popiet užsiliepsnojo medinis vieno aukšto sodo namas. Per gaisrą apdegė namo sienos ir stogas, sudegė šalia stovėjęs medinis priestatas. Įvykis tiriamas.

Dar vienas sodo namelis vakar vakare liepsnojo Kretingoje, Kalvos gatvėje, sodų bendrijoje „Draugystė“. Gaisro metu nudegė medinio pastato stogas, išdužo langai, išdegė namelio vidus ir ten buvę baldai. Gaisro aplinkybės taip pat nustatinėjamos.

Kėdainiuose, Šėtos gatvėje, vakar popiet gaisras kilo daugiabučio namo bute. Čia ketvirtame aukšte apleistame bute degė sukrautos šiukšlės. Iškviesti ugniagesiai užgesino ugnį, o iš uždūmintų ketvirto ir penkto aukštų butų išvedė laukan 10 žmonių. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Antradienio naktį Vilniaus rajono Nemenčinės miestelio Kranto gatvėje užsidegė grupės savininkų sandėliukai. Per gaisrą sudegė medinė sandėliukų dalis ir ten buvusios malkos, nudegė mūrinės dalies stogas, nuo ugnies buvo išgelbėta apie 40 kub. metrų malkų. Įvykis tiriamas.

Vakar popiet Marijampolės savivaldybės Naujakaimio kaime dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų užsidegė ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė dalis stogo, apdegė medinės  pastato sienos.

Dar venas ūkinis pastatas vakar pavakary užsiliepsnojo Zarasų rajono Pakerniškių kaime. Ugnis nudegino pastato stogą, apdegė sienos ir viduje sukrautos malkos.

Ūkinis pastatas vakar pavakary liepsnojo ir Rokiškio rajono Šetekšnų kaime. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastatas degė atvira liepsna. Per gaisrą nudegė dalis stogo, apdegė sienos ir viduje buvę šiaudai. Įvykis irgi  tiriamas.

Kauno gelbėtojai pirmadienį Žemaičių plente iš autoavarijoje suknežinto automobilio „Opel Vectra“ ištraukė nukentėjusius vairuotoją ir keleivę bei perdavė juos iškviestiems medikams.

Klaipėdos rajono ugniagesiai vakar gavo pranešima, kad Gargžduose, Minijos upėje, skęsta žmogus. Atskubėję ugniagesiai skęstantį vyrą rado upės vagoje esančioje saloje. Iš ten vyras buvo saugiai palydėtas iki kranto ir perduotas laukiantiems medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius