Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minske rastos 7 iš Vilniaus kolekcininko pavogtos ikonos

Per bendrą Lietuvos ir Baltarusijos pareigūnų operaciją Minske aptiktos 7 ikonos, pavogtos iš Vilniaus kolekcininko.
Minskas
Minskas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Minskas

Meno vertybės rastos Minsko geležinkelio stoties saugojimo kameroje, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos pareigūnais.

Anot neįvardytų šaltinių, už vieną Minske rastą ikoną kolekcininkas iš Rusijos per tarpininkus neva siūlė 30 tūkst. JAV dolerių (78 tūkst. litų).

Lietuvos sostinėje gyvenantis antikvariniais dirbiniais prekiaujančios įmonės „Atradimai“ savininkas Andrejus Balykas apvogtas 2008–ųjų spalio 10–osios rytą. Pistoletais ginkluoti banditai į A.Balyko namą Antakalnyje, S.Kairio gatvėje, įsiveržė prieš tai pagrobę vyresnįjį namo šeimininko sūnų.

Į A.Balyko, kuris tuo metu buvo Paryžiuje, namus įsiveržę nusikaltėliai surišo jo šeimos narius. Iš namų banditai pagrobė ne tik ikonas, bet ir daugiau kaip 100 tūkst. eurų (345 tūkst. litų), sidabrinių antikvarinių daiktų rinkinį, savigynai išduotą pistoletą „Beretta 84F“, laikrodžius ir visus kolekcininko žmonos papuošalus iš aukso, sidabro, perlų.

Šių metų sausį Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai pranešė sulaikę septynis įtariamuosius, galėjusius apiplėšti vieną turtingiausių Lietuvos kolekcininkų. Pas juos rasta dalis pavogtų meno vertybių.

Įtariamieji policijai gerai žinomi, anksčiau yra teisti ir priskiriami vienai iš nusikalstamų grupuočių.

A.Balykas baudžiamojoje byloje yra pareiškęs 50 mln. litų civilinį ieškinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius