Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miške pasiklydusi 85 metų grybautoja sukėlė ant kojų gausias policijos pajėgas

Rugpjūčio 3-iosios popietę, apie 13.55 val., bendrojo pagalbos centro darbuotojus pasiekė Kelmės rajone, Pašiaušės miške pasiklydusios senolės pagalbos šauksmas.
Sėkmingos paieškos pabaigos akimirka
Sėkmingos paieškos pabaigos akimirka / Telšių apskrities VPK nuotr.

Apie paklydėlę informavus Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnus, šie, sutelkę gausias pajėgas, operatyviai leidosi ieškoti 85-erių su artimaisiais grybavusios ir miške pasiklydusios moters. Jiems talkino ir ne kartą sėkmingose žmonių gelbėjimo operacijose dalyvavęs kinologas su tarnybiniu šunimi Attilu.

Kartu su senole grybavusiai moteriai nurodžius, kuriame miško takelyje jos išsiskyrė, tarnybinis šuo netruko surasti pėdsakus, kuriais sekė į miško gilumą. Siekdami sumažinti paieškos teritoriją, pareigūnai pamiškėje įjungė tarnybinio automobilio garsinį signalą, tikėdamiesi, kad jį išgirs ir sklindančio garso link judės pasiklydusi grybautoja. Tuo tarpu kinologas su tarnybiniu šunimi ir kiti paieškoje dalyvavę pareigūnai šukavo miško gilumą, nuolat kviesdami senolę vardu. Priartėję pelkes, pareigūnai suprato judantys teisinga linkme, nes žemėje buvo matyti įspausti pėdsakai.

„Kiekviena paieškos minutė buvo brangi, nes pelkėtame miške sušlapusi močiutė galėjo sušalti, tad turėjome vienintelį tikslą – gyvą ir sveiką paklydėlę rasti iki sutemų“, – pasakojo paieškoje dalyvavę pareigūnai.

Operatyvios ir į tikslą sutelktos pareigūnų pastangos, praėjus vos porai valandų nuo paieškos pradžios, davė vaisių – nutolusi apie 4 kilometrus nuo automobilio, pasiklydusi močiutė sėkmingai rasta. Išvydusi pareigūnus, senolė neslėpė džiaugsmo ašarų ir nuoširdžiai dėkojo savo gelbėtojams.

VIDEO: Pareigūnų rasta Kelmės rajono miške pasiklydusi senolė dėkojo savo gelbėtojams

„Jau maniau, kad teks numirti miško tankmėje, buvau labai išsigandusi, sušlapusi. Pradžioje apie porą valandų bandžiau kelią rasti pati, bet supratusi, jog patekau į beviltišką situaciją, šaukiausi pagalbos. Niekada daugiau nebeisiu grybauti“, – susijaudinusi pasakojo senolė. Kadangi medikų pagalbos grybautojai neprireikė, išvežę iš miško, ją pareigūnai perdavė artimiesiems.

Kaip pasakojo dažnai žmonių paieškose su tarnybiniu šunimi dalyvaujantis kinologas, tokiose situacijose labai svarbus laikas ir kaip įmanoma siauresnė paieškos zona. Todėl pačioje pradžioje labai svarbu tiksliai nusistatyti pasiklydusio žmogaus judėjimo kryptį ir nuosekliai jos laikytis, nesiblaškant po visą mišką.

Pareigūnai įspėja gyventojus būti atsargiais grybaujant ar uogaujant ir stengtis nenuklysti toli į mišo gilumą. Žmonės ypač turėtų pasirūpinti senyvo amžiaus savo artimaisiais, kurie dažniausiai ir tampa pareigūnų paieškos objektais miškuose. O jei jau taip atsitiko, kad miške pasiklydo žmogus, apie jį nedelsiant būtina pranešti policijai, o ne klaidžiojant ieškoti patiems. Tik pasitelkus visas būtinas priemones, paklydėlį įmanoma surasti operatyviai, kol jo gyvybei dar negresia pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius