Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mįslingos moters mirties Kaune užkulisiai: „Jis visą rytą šaukė jos vardą“

Sekmadienį apie vidurdienį prie Kauno V.Krėvės prospekto 14 A devynaukščio užvirė detektyvas. Viename iš butų mįslingomis aplinkybėmis mirė 32 metų moteris. Vietoje keletą valandų plušėjo tyrėjai. Paaiškėjo, kad moteris šiame name negyveno. Mirtis ją ištiko lankantis svečiuose.
Viename iš Kauno V.Krėvės prospekto daugiabučių mirė jauna moteris
Viename iš Kauno V.Krėvės prospekto daugiabučių mirė jauna moteris / Mariaus Vizbaro nuotr.

Mįslingomis aplinkybėmis sekmadienį mirusią kaunietę nelaimė ištiko ne namuose.

Policija 15min informavo, jog mirties priežastis nėra smurtinė – esą moterį pakirto diabetas. Tačiau devynaukščio gyventojai nenustoja spėlioti, kas ji tokia ir kaip ją, tokią jauną, galėjo ištikti staigi mirtis.

Kalbinti šiame daugiabutyje gyvenantys žmonės teigė jos nepažinoję. Pasak kai kurių, butas septintajame aukšte, kuriame tai nutiko, yra nuomojamas, o nuomininkai dažnai keičiasi.

„Kieme matėme policijos mašinas, greitąją, laidojimo namų mašiną. Po kelių valandų iš septintojo aukšto tyrėjai išsinešė juodą maišą. Kas gyvena tame aukšte? Dažnai keičiasi tie kaimynai, nesupaisysi, kas. Kiek žinau, viena senyvo amžiaus moteris, keletas jaunų vaikinų ir šeima“, – 15min teigė trečiojo aukšto gyventojas.

Jis vis šaukė kažkokios moters vardą. Iš J raidės.

Kiti kalbinti kaimynai tvirtino nieko negirdėję ir nematę. Visi sutartinai tikino, jog jų laiptinė rami, jokie asocialūs gyventojai joje nėra apsistoję. Nė vienas negalėjo prisiminti jaunos moters, gyvenančios šalia.

Septintajame aukšte – keturi butai. Vieną jų nuomojasi keli vaikinai. Jie apie įvykį teigė nieko negirdėję. Kitas butas, kuriame gyvena vyresnio amžiaus moteris, popiet buvo tuščias. Niekas neatvėrė durų. 15min vėliau pavyko su buto šeimininke susisiekti telefonu. Salomėja prisistačiusi moteris teigė, apie nelaimę kaimynystėje išgirdusi pirmą kartą.

„Vyras, šalia manęs turintis butą, retai jame pasirodo. Toks pageriantis. Kiek žinau, jis vis nuomoja savo būstą. Dabar jame apsistojęs kažkoks jaunas vyras. Nebendrauju. Nieko nežinau“, – tikino Salomėja.

Pasibeldus į jos nurodyto nuomojamo buto duris, jas atvėrė aukštas vyras. Žurnalistei prisistačius, jo mimika pasikeitė. Taręs griežtą „nekomentuosiu“, jis užvėrė duris. Galima buvo susiprasti, kad būtent šiame bute ir įvyko nelaimė.

Mariaus Vizbaro nuotr./Viename iš Kauno V.Krėvės prospekto daugiabučių mirė jauna moteris
Mariaus Vizbaro nuotr./Moterį mirtis ištiko galimai viename iš septintojo aukšto butų

Ketvirtajame septintojo aukšto bute įsikūrusi šeimyna. Duris atvėrusi moteris tikino, kaimyno nepažįstanti. Jis – tik nuomininkas. Ir apsigyveno šalia tik prieš kokį mėnesį.

„Toks pageriantis. Kartais patriukšmaujantis. Mano sūnaus ir jo kambarių sienos ribojasi. Tad kartais vaikas prisiklauso triukšmų“, – teigė moteris.

Tą patį patvirtino ir jos sūnus.

„Vakar iš to buto nesklido joks garsas. Nors kartais girdžiu, kaip ten šūkaujama. Tačiau šiandien apie dešimtą valandą ryte girdėjau, kaip iš kaimyninio buto sklinda to vyro, kaimyno nuomininko, šauksmai. Jis vis šaukė kažkokios moters vardą iš J raidės. Nepamenu tiksliai, kokį. Moteriško balso nesigirdėjo. Nesigirdėjo ir jokių trenksmų. Tik tas vyriškas balsas“, – galimos nelaimės detales atskleidė paauglys.

Anot jo, kartais su tuo vyru jis prasilenkia lifte. Kartą kitą yra užuodęs nuo jo sklindantį alkoholio kvapą.

Kaimynai spėlioja, jog ta mergina buvo tiesiog užsukusi į svečius. Galbūt buvo girtaujama. Dėl to galėjo paūmėti jos liga ir ištikti mirtis.

Sekmadienį apie 18 valandą, praėjus 6 valandoms po įvykio, Kauno policija tvirtino tą patį: jaunos moters mirtis nebuvo smurtinė. Kauno apskrities VPK budintis patikino, jog mirusioji nelaimės vietoje negyveno, tik lankėsi svečiuose. Pranešimą apie įvykį policija gavo iš Bendrojo pagalbos centro.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius