Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mokslų baigimą šventęs vilnietis žuvo patekęs į kraupius spąstus: kūno ieškota 10 dienų

55 metų Gintautas J., puoselėjęs gražius planus ateičiai, galima sakyti, žuvo su Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro diplomu rankose. Labiausiai šokiruoja tai, kokiomis apmaudžiomis aplinkybėmis užgeso perspektyvaus prekybininko gyvybė. Mirtis vilniečio tykojo netikėčiausioje vietoje, o artimiesiems ir policijos pareigūnams jo kūno nepavyko rasti ištisas dešimt dienų.
Griūvantis pastatas Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankryžoje
Nuskendusio ir ilgai nerasto vyriškio kūnas galiausiai buvo ištrauktas per tokį plyšį tarp plokščių. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Viešosios įstaigos Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro kolektyve iki šiol tvyro liūdesys dėl to, kaip apmaudžiai žuvo gabus ir perspektyvus šio centro auklėtinis.

„Susiduriame su visokiais žmonėmis, bet Gintautas tikrai buvo iš tų geresniųjų. Jis ne tik niekuomet nekėlė jokių rūpesčių – jis buvo labai pareigingas mokinys, kuris labai stengėsi, tikėjo, kad baigęs mokslus susiras darbą ir sėkmingai darbuosis. Labai gaila, kad taip atsitiko“, – bendraudama su 15min, atsiduso šio centro administracijos darbuotoja.

Gintautas buvo pareigingas mokinys, kuris labai stengėsi, tikėjo, kad baigęs mokslus sėkmingai darbuosis.

Ši suaugusiųjų mokymo įstaiga rengia įvairius kursus žmonėms, norintiems tobulėti ir išlikti darbo rinkoje – suteikia galimybę išmokti naujų profesijų paslapčių.

Kaip skelbiama internete, čia siūloma rinktis iš daugiau nei 60 paklausių formalių ir neformalių mokymo programų, skirtų rengti verslo, administravimo, informacinių technologijų, grožio salonų, restoranų, viešbučių, turizmo, siuvimo ir modeliavimo, socialinių paslaugų, sveikatos priežiūros ir kitokius specialistus. Gintautas buvo pasirinkęs tapti prekybinės salės darbuotoju.

Komunikabilumu, kantrumu, paslaugumu ir kitomis šiam darbui reikalingomis asmens savybėmis pasižymėjęs ir noro dirbti turėjęs vyras sėkmingai baigė kursus ir gavo tai patvirtinantį dokumentą.

„Jis kaip tik pabaigė mokslus, pasiėmė diplomą, išėjo ir netikėtai dingo“, – sakė centre dirbanti 15min pašnekovė.

15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje

Kaip anksčiau skelbė 15min, sostinės policija, kaip dingusio be žinios, šio 55 metų vilniečio ieškojo nuo balandžio 11 d.

Balandžio 21 d., praėjusį penktadienį, tyrimas atvedė pareigūnus į apleistą ir apsemtą pastatą Žirmūnų rajone. Rūsyje telkšančiame vandenyje buvo aptiktas lavonas.

Labai greitai buvo patvirtina, kad skenduolis ir yra būtent tas dešimt dienų nesėkmingai ieškotas vyras.

15min šaltiniai papasakojo, į kokius kraupius spąstus lemtingą vakarą pateko vilnietis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Apleistas ir patvinęs pastatas Kareivių gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Apleistas ir patvinęs pastatas Kareivių gatvėje

Pasirodo, lemtingą antradienio vakarą jis su bendramoksliais, taip pat gavusiais Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro baigimo diplomus, šventė šį pasiekimą. Vakarėlio įkarštyje Gintautas su bičiuliais lyg tyčia ėjo pro apleistą pastatą, Kareivių gatvėje pažymėtą 16-uoju numeriu. Viešų tualetų artimiausioje aplinkoje nebuvo, tad vyras, prispirtas „reikalo“, nutarė užeiti „už kampo.“ Užėjo ir dingo.

Su juo buvusi kompanija tarsi ir žinojo, kad vilnietis prapuolė čia, tačiau patikrinti pastato nuodugniai nebuvo galimybės. Juolab niekas net negalėjo įsivaizduoti, kas atsitiko.

Jau po to, kai vilniečio artimieji kreipėsi į policiją, pastatas buvo apžiūrėtas. Tačiau, kaip paaiškėjo, nepakankamai išsamiai. Kai Gintauto taip ir nepavyko surasti ilgiau nei savaitę, tyrėjai nutarė dar kartą grįžti prie Kareivių gatvės „monstro“ ir su ugniagesių gelbėtojų pagalba ištirti šį objektą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento įvykių registre šio jungtinio pareigūnų vizito rezultatas užfiksuotas taip: „Apleisto pastato rūsyje, užlietame vandeniu (apie 1 metro gylio), rastas plūduriuojantis vyriškos lyties kūnas. Kūnas ištrauktas per angą (apie 50 cm pločio), esančią perdangoje tarp pirmo aukšto ir rūsio.“

Dviem ugniagesiams, atlikusiems šią misiją, teko užsivilkti vadinamosios cheminės apsaugos kostiumus.

Minėtas plyšys perdangoje, kaip manoma, ir tapo vyriškiui mirtinais spąstais. Užduotis nustatyti tikslią jo mirties priežastį pavesta teismo medicinos ekspertams. Tačiau jokių pagrįstų įtarimų, kad reikėtų aiškintis galimai smurtinės vyro mirties aplinkybes, teisėsaugininkai neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius