Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Molėtiškiui pensininkui – kaltinimas tvirkinus mažametę

Molėtų rajono apylinkės prokurorė Jolita Umbrasienė teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl mažamečio asmens tvirkinimo (BK 153 str.). Šiuo nusikaltimu kaltinamas 61 metų P. K.
Pamirštas žaislas
Pamirštas žaislas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Pedofilija Molėtai

Atlikdama ikiteisminį tyrimą prokurorė nustatė, kad pernai liepos 1-ąją pensininkas P. K., apsvaigęs nuo alkoholio, savo namuose tenkino lytinę aistrą su mažamete kaimynės dukra prieš jos valią. Pensininkas kaltinamas tuo, kad pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusiosios padėtimi dėl amžiaus ir taip atimdamas galimybę jai priešintis, tvirkino mergaitę.
 
Nustatyta, kad tą dieną P. K. mažametę pakvietė „kačiukų pažiūrėti“. Mergaitė atėjo dar su keliomis panašaus amžiaus giminaitėmis. Likęs kambaryje su ja vienas, pensininkas pasinaudojo šia situacija. Kitos mergaitės pro praviras duris šį bei tą matė... Mažametė išsigandusi pravirko, prašė ją paleisti. Liepęs dėl to, kas įvyko, tylėti, vyriškis jai davė porą litų ir paleido. Ir tikrai, iš pradžių nukentėjusioji mamai nenorėjo nieko pasakoti – jai buvo gėda.
 
Nukentėjusiąją ir jos drauges tyrę teismo psichologai nenustatė, kad mažametės turėtų padidintą polinkį fantazuoti ar pasiduoti įtaigai. Mergaitės iš esmės pakartojo savo anksčiau duotus parodymus. Tačiau ekspertai nerekomendavo mažamečių apklausinėti teismo posėdyje.
 
Išsituokęs ir vienas gyvenantis P. K. nemalonumų su teisėsaugos pareigūnais ligi šiol nebuvo turėjęs, praeityje yra baustas tiktai administracine tvarka.
 
Jam inkriminuojamo nusikaltimo dieną molėtiškis buvo gerokai padauginęs alkoholio – jo kraujyje buvo rasta 2,46 promilės alkoholio.
 
Savo kaltę P. K. pripažįsta, jis netgi atsisakė advokato.
 
Pasak prokurorės J. Umbrasienės, mažametei padarytai neturtinei žalai atlyginti rajono vyriausiasis prokuroras pareiškė 10 tūkst. litų civilinį ieškinį.
 
Tam, kas atliko mažamečio asmens tvirkinimo veiksmus, įstatyme numatytas laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tačiau prarasti laisvę P. K. gresia daugiausia dvejiems metams – sankciją už šią nusikalstamą veiką sugriežtinęs įstatymas įsigaliojo praėjusių metų liepos 20 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius