-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Moterį avarijoje pražudžiusio biržiečio Alvaro Joniko apeliacinis skundas atmestas

Dėl didelį visuomenės pasipiktinimą sukėlusios avarijos Biržuose, kai neblaivaus 23 metų jaunuolio vairuojamas automobilis miesto centre mirtinai sužalojo moterį, pasisakė jau antros instancijos teismas. Apeliacinius skundus išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas paskelbė nutartį, kuria paliko galioti pirmos instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį – kaltininkas Alvaras Jonikas baudžiamas laisvės atėmimu 6 metams ir dviem mėnesiams.
Alvaras Jonikas
Alvaras Jonikas / Laikraščio "Šiaurės rytai" nuotr.

Avarija pačiame Biržų centre, Vytauto gatvėje, įvyko 2013 metų liepos 7 dieną. Apie 20.40 val. biržiečio Alvaro Joniko vairuojamas automobilis „Volkswagen Golf“, važiuodamas apie 107 km/val. greičiu, trenkėsi į prie šaligatvio stovėjusį automobilį „Renault Laguna“. Tuo metu į šį automobilį 44 metų biržietė I.Č. dėjo ką tik parduotuvėje įsigytus pirkinius.

Patyrusi daugybinius kūno sužalojimus moteris žuvo, o du su A.Joniku važiavę nepilnamečiai buvo sužaloti. Nesuteikęs jiems pagalbos, A.Jonikas paspruko iš avarijos vietos. Ikiteisminio tyrimo metu ir teisme jis tvirtino, kad per avariją prarado atmintį ir atsipeikėjo tik atsidūręs Biržų girioje, netoli sienos su Latvija. Sutikęs grybautoją, A.Jonikas jo paprašė nuvykti pas tėvus ir jiems pasakyti, kad atvažiuotų į vieną poilsiavietę miške jo pasiimti. Kaltinamasis teigė tik vėliau sužinojęs, kad nuo avarijos tuo metu jau buvo praėjusios 4 dienos.

Iškart po nelaimės buvo paskelbta pabėgusio iš avarijos vietos A.Joniko paieška. Jo tėvai, girioje suradę sūnų, apie tai pranešė policijai ir jaunuolis buvo sulaikytas. Jis beveik mėnesį praleido suimtas, vėliau jam buvo skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Rugpjūtį Biržų rajono apylinkės teismas A.Joniką pripažino kaltu, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio jis pažeidė Kelių eismo taisykles ir sukėlė avariją, kurios metu žuvo žmogus bei paliko sužeistuosius be pagalbos, kai jų gyvybei grėsė pavojus. Kaltinamajam buvo paskirta 6 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, atliekant ją atviro tipo kolonijoje. Tačiau jis netenkino nei nuteistojo A.Joniko, nei nukentėjusiųjų, todėl buvo apskųstas apeliacine tvarka.

Biržietis A.Jonikas aukštesnės instancijos teismui skundė jo manymu per griežtą teismo jam skirtą bausmę. Žuvusiosios tėvo nuomone, avariją sukėlusį jaunuolį reikėjo teisti ne dėl mirtinos avarijos sukėlimo, bet dėl žmogžudystės. Be to, I. Č. artimųjų netenkino pirmos instancijos teismo žuvusios biržietės vyrui priteistas mažesnis, nei jis prašė, civilinis ieškinys – 70 tūkst. litų.

Lapkričio 7 dieną Panevėžio apygardos teismas paskelbė nutartį, kuria šie skundai buvo atmesti ir paliktas galioti pirmos instancijos teismo apkaltinamasis nuosprendis, rašoma Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Rasos Stundžienės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius