-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterį kelyje partrenkusiam generaliniam prokurorui tikriausiai bus taikoma administracinė atsakomybė

Vilniuje, pėsčiųjų perėjoje, trečiadienio rytą moterį automobiliu partrenkęs generalinis prokuroras Darius Valys gali sulaukti tik administracinės atsakomybės.
Darius Valys ligoninėje.
Darius Valys ligoninėje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

BNS kalbinti teisėsaugos pareigūnai sakė, kad pagal dabar žinomą nukentėjusios moters sužalojimo pobūdį, kaltininkui gresia administracinė atsakomybė. Tačiau viską lems specialistų išvados.

Prisistatyti nenorėjęs teisėsaugos pareigūnas BNS sakė, kad nukentėjusiai nepatyrus lūžių, ikiteisminis tyrimas tikriausiai nebus pradėtas. Tokiose avarijų bylose, kai nukentėjusieji nepatiria jokių lūžių, kaltininkams taikoma tik administracinė atsakomybė. Įtakos dėl sužalojimo masto vertinimo gali turėti ir gydymo trukmė – ar ji truko 10 dienų, ar ilgiau, nesvarbu ar gydymas buvo ambulatorinis ar stacionarus.

Pirminiais duomenimis, moteris patyrė kojų ir dubens kaulų sumušimus. Tikslią išvadą pateiks specialistai. Pareigūnai taip pat laukia kraujo mėginių ekspertizės išvadų, kurios parodys, ar D.Valys prie vairo sėdo blaivus.

Šiuo metu nustatinėjami ir apklausiami avarijos liudytojai, tiriamos eismo įvykio aplinkybės.

D.Valiui gresia piniginė bauda nuo 100 iki 500 litų arba teisės vairuoti atėmimas nuo vienerių iki dvejų metų.

Nors nurodoma, kad nuobaudą pažeidėjui skiria policija, generalinio prokuroro atveju ją skirtų teismas.

Netrukus po avarijos D.Valys pranešė ketinąs atsistatydinti, tačiau prezidentė Dalia Grybauskaitė jo pareiškimą žada svarstyti tik sulaukusi tyrimo išvadų.

„Tam, kad įvykio aplinkybės būtų objektyviai ištirtos, dar šiandien ketinu prezidentei įteikti atsistatydinimo pareiškimą“, – pranešime spaudai teigė generalinis prokuroras.

Anot Generalinės prokuratūros pranešimo, trečiadienio rytą generalinis prokuroras slidžiame kelyje pateko į avariją, kurios metu nukentėjo Vilniuje per Ateities gatvę ėjusi 58-erių T.J.

Policijos duomenimis, avarija įvyko 6 val. 53 min. nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, D.Valio vairuojamam nuosavam automobiliui „Volvo V70“ važiuojant Kalvarijų gatvės link.

D.Valys, anot prokuratūros pranešimo, pasirūpino nukentėjusiąja, iškvietė medikus ir policiją. Nukentėjusi moteris buvo nuvežta į ligoninę, kur jai nustatyti abiejų blauzdų sumušimai.

„Labai apgailestauju dėl šio apmaudaus įvykio ir atsiprašau nukentėjusiosios, esu pasirengęs teikti jai visokeriopą pagalbą. Kai tik bus sutvarkyti visi reikiami formalumai, iškart važiuosiu į ligoninę jos aplankyti“, – teigė D.Valys.

Kaip prieš pietus pranešė policija, T.J. iš gydymo įstaigos jau išleista. D.Valio kraujas paimtas tyrimui.

Šalies vadovė sprendimą dėl D.Valio atsistatydinimo pareiškimo žada priimti paaiškėjus tyrimo aplinkybėms.

„Prezidentė generalinio prokuroro sprendimą vertina kaip garbingą žingsnį, tačiau sprendimą ji priims, kai bus atliktas tyrimas ir paaiškės visos aplinkybės“, – BNS trečiadienį sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per praėjusią naktį dėl prastų vairavimo sąlygų Vilniaus mieste užregistruoti septyni autoįvykiai, kuriuose nukentėjo aštuoni žmonės.

Pagal Prokuratūros įstatymą, esant galimai nusikalstamai veikai, inicijuoti tyrimą dėl generalinio prokuroro gali tik Respublikos Prezidentas, Seimo sutikimu nušalinęs jį nuo pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius