Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris kaip lėles užsieniečiams pardavinėjęs vyriškis 10 metų vedžiojo kriminalistus už nosies

Uostamiestyje bus teisiamas prekeivis žmonėmis. Pareigūnai nustatė, kad Kvėdarnoje gyvenęs ir savo sugyventinės bendrovėje dirbęs bei kitu vardu prisistatinėjęs asmuo yra apie 10 metų nuo ikiteisminio tyrimo besislapstęs įtariamasis.
Palydovės
Palydovės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai, bendradarbiaudami su Tauragės apskrities VPK Šilalės rajono PK pareigūnais, sulaikė beveik 10 metų nuo ikiteisminio tyrimo besislapsčiusį prekyba žmonėmis įtariamą vyriškį.

2004 m. Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai demaskavo grupę asmenų, kurie vertėsi moterų pirkimu ir pardavimu bei jų gabenimu prostitucijai į užsienį.

Tyrėjai nustatė, kad du anksčiau teisti telšiškiai per tarpininkę pardavė prekeiviams žmonėmis 1972 metais gimusią moterį. Nors nukentėjusioji pati sutiko važiuoti verstis prostitucija į Belgiją, įtariamieji pardavė auką, žinodami apie jai gresiantį seksualinį išnaudojimą.

Kadras iš policijos filmuotos medžiagos/Įtariamasis prekeivis žmonėmis
Kadras iš policijos filmuotos medžiagos/Įtariamasis prekeivis žmonėmis

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl prekybos žmonėmis ir asmens gabenimo prostitucijai į užsienį buvo pareikšti keturiems asmenims. Teismuose kaltais dėl prekybos žmonėmis buvo pripažinti du asmenys. Jiems paskirtos atitinkamai 5 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo ir 2 metų laisvės apribojimo bausmės. Trečias įtariamasis pasislėpė, ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo išskirtas į atskirą bylą.

2014 m. gegužės mėn. Tauragės apskrities VPK Šilalės rajono PK pareigūnai gavo informacijos apie vieno Šilalės r. gyventojo nusikalstamą veiką.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB ir Nusikaltimų tyrimo biuro Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai nustatė, kad Kvėdarnoje gyvenęs ir savo sugyventinės bendrovėje dirbęs bei kitu vardu prisistatinėjęs asmuo yra apie 10 metų nuo ikiteisminio tyrimo besislapstęs įtariamasis. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Byla perduota Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui kaltinamajam aktui surašyti.

LR Baudžiamojo kodekso 147 str. 1 d. už prekybą žmonėmis numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius