Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moters išžaginimo, nužudymo ir palaikų sudeginimo Vilniaus Vingio parke byla: kaltinamasis gėrė vaistus „nuo blogų minčių“ ir prašė kol kas jo neteisti

Ruslanas Morkūnas kartu su Artūru Apoliansku ir Anželika Voiciukevič stojo prieš teismą dėl visuomenę sukrėtusios tragedijos, kai sostinės Vingio parke buvo išžaginta moteris, o siekiant nusikaltimą nuslėpti, auka nužudyta ir sudeginta.
Ruslanas Morkūnas
Ruslanas Morkūnas / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti rezonansinę baudžiamąją bylą dėl sostinės Vingio parke nužudytos ir sudegintos moters.

Prieš teismą stojo trys kaltinamieji: Anželika Voiciukevič (gim. 1987 m.), Artūras Apolianskas (gim. 1986 m.) ir Ruslanas Morkūnas (gim. 1987 m.). Pastarasis iki šiol yra laikomas suimtas, į teismą jį atvežė konvojaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, R.Morkūnas Vilniaus Vingio parke išžagino ir nužudė moterį, o tada paskambino A.Apolianskui, kad šis padėtų atsikratyti palaikų. Kartu su A.Apoliansku tvarkyti nusikaltimo pasekmių vyko ir A.Voiciukevič.

Trijulė kaltinama, kad nusipirkusi parduotuvėje degaus skysčio miškelyje apipylė nužudytąją ir padegė. Kaltinamojo žudiko bendrininkams pateikti kaltinimai dėl sunkaus nusikaltimo slėpimo, palaikų išniekinimo. Be to, trijulės nariai pasisavino kai kuriuos aukos daiktus: mobilųjį, kortelę.

Apanglėję nuogos moters palaikai miškelyje atsitiktinai rasti 2011 m. gegužės 6 dieną. Netrukus pareigūnai atkūrė visą tragedijos scenarijų ir sulaikė tris įtariamuosius, teismas leido juos suimti.

Išsiskyrusi dviejų vaikų motina

Tyrimo metu nustatyta, kad išsiskyrusi dviejų vaikų motina Olga R. (gim. 1971 m.) Vilniaus Vingio parke buvo nužudyta balandžio 29 dieną. Byla ištirta ir teismui perduota 2011 m. gruodžio 15 dieną.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Anželika Voiciukevič
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Anželika Voiciukevič

Ikiteisminio tyrimo metu prokuratūra nustatė, kad auka su vyriškiu susipažino Vilniaus autobusų stotyje ir kartu nuvyko į miesto parką, kur vartojo alkoholį. R.Morkūnas kaltinamas išžaginęs moterį ir vėliau, siekdamas nuslėpti įvykdytą išžaginimą, ją nužudęs.

Po nužudymo, tęsdamas savo nusikalstamą sumanymą, R.Morkūnas pagrobė nukentėjusiajai priklausiusių daiktų, kurių vertė 3 tūkst. 940 litų.

Tyrimo metu išaiškinta, kad siekdamas nuslėpti savo padarytas nusikalstamas veikas, R.Morkūnas pasikvietė į pagalbą pažįstamus A.Apolianską ir A.Voiciukevič, su kuriais kartu nuvyko į prekybos centrą ir nusipirko tris butelius degaus skysčio bei latekso pirštines.

Kartu su A.Apoliansku grįžęs prie nukentėjusiosios lavono, R.Morkūnas aplaistė moters kūną degiu skysčiu ir tyčia jį padegė.

Nori, kad jį rimtai ištirtų psichiatrai

Ketvirtadienį vos prasidėjus teismo posėdžiui pagrindinis kaltinamasis pareiškė prašymą skirti jam psichiatrinę ekspertizę. Kol kas byloje apie R.Morkūno emocinę sveikatą yra tik specialisto išvada.

Be to, R.Morkūnas apskritai pareikalavo nutraukti teismo posėdį. „Negaliu duoti parodymų, nes po kiek laiko aš nelabai atsiminsiu. Man specialiai vaistai skirti, kad nebūtų blogų minčių. Aš galvojau, kad neįvyks teismas, nes aš guliu ligoninėje. Bet atvažiavo ir prieš valandą pasakė, kad reikės važiuoti į posėdį“, – kaltinamasis, nors ir galėjo pasirodyti apsnūdęs, mintis dėstė gana sklandžiai.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Artūras Apolianskas
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Artūras Apolianskas

R.Morkūną ginanti advokatė sakė, kad nuo penktadienio jis gydomas Lukiškių kalėjimo ligoninės psichiatrijos skyriuje. „Jis vartoja stipriai veikiančius vaistus, todėl praktiškai negali nei duoti parodymų, nei nieko“, – aiškino gynėja.

Teismas ketvirtadienį paskelbė valandos pertrauką, kurios metu paprašė oficialios informacijos iš Lukiškių kalėjimo ligoninės apie kaltinamojo R.Morkūno gydymą. „Gauti duomenys, kad kaltinamasis gali dalyvauti posėdyje“, – pranešė teisėjų kolegijos pirmininkas.

Teismas taip pat nutarė netenkinti prašymo dėl psichiatrinės ekspertizės skyrimo. Tiesa, jei teismui bylos nagrinėjimo metu kils abejonių dėl R.Morkūno sveikatos būklės ir jo galimybių atsakyti už savo veiksmus, teisėjai galės grįžti prie ekspertizės klausimo.

Byla vyks už uždarų durų

Ketvirtadienį bylos nagrinėjimas buvo pratęstas uždarame posėdyje. Teismas priėmė nutartį dėl neviešo proceso, nes jo metu bus nagrinėjamos aplinkybės, susijusios su asmens seksualinio apsisprendimo laisve.

Šiandieniame posėdyje buvo galimybė išaiškinti visiems proceso dalyviams jų teises ir pareigas, nustatyti kaltinamųjų asmenybes, pagarsinti kaltinamąjį aktą, apklausti tris į teismą atvykusius liudytojus.

Nukentėjusiosios statusas šioje byloje yra suteiktas nužudytosios seseriai. Artimieji teismui yra pateikę civilinį ieškinį dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

VIDEO: 15min.lt - byla dėl moters nužudymo Vilniaus Vingio parke

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius