Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moters nužudymo dėl milijono litų byla - apeliaciniame teisme

Trečiadienį Lietuvos apeliacinis teismas pradėjo nagrinėti Ingridos S. nužudymo dėl daugiau nei 1 milijono litų draudiminės išmokos bylą, kurioje nuteistieji Andrius Drungilas ir Algimantas Vilkas skundžia Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, pripažįstantį juos kaltais.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Moteris

Teismo posėdyje trečiadienį pristatytuose skunduose abu nuteistieji neigė kaltę ir prašė teismo juos išteisinti.

Nužudytosios Ingridos S. vyras R.Simaška apeliacinio skundo nėra pateikęs.

Skunde teismui buvęs draudimo bendrovės darbuotojas 35 metų A.Drungilas neneigė, bendravęs su R.Simaška ir Ingrida S. draudiminiais klausimais, tačiau vyro teigimu, jis nežinojo, kokie buvo R.Simaškos tikslai, nes susitikimų metu pora kartu domėjosi draudiminiais klausimais.

Nuteistasis teigė manęs, jog susitikimo metu jis R.Simaškai ir Ingridai S. turėjęs pranešti visas galimas draudimo rūšis ir tik šio susitikimo metu sužinojo, kad jie rengiasi tuoktis.

Būten tada, anot A.Drungilo, jo vaidmuo istorijoje baigėsi, o su nužudytosios vyru po moters mirties yra bendravęs tik draudiminiais klausimais. Jis pažymėjo nežinojęs, kad Ingrida S. buvo nužudyta.

Kitas nuteistasis šioje byloje 44 metų A.Vilkas, kaip nustatyta, vienas iš nusikaltimo organizatorių, taip pat savo kaltės nepripažįsta. Jo gynėjas tvirtino, kad byloje pateikti įrodymai yra nepatikimi, todėl jam iškelta baudžiamoji byla turėtų būti nutraukta.

Abu nuteistieji tvirtino, kad nužudytosios sutuoktinio parodymais tikėti negalima, nes jis yra ilgą laiką vartojęs psichotropinius vaistus.

Nuteistųjų gynėjai teismo prašė papildomai apklausti R.Simašką ir išteisintąjį Giedrių Kavaliauską, kurį pareigūnai įtarinėjo žinojus apie rengiamą nusikaltimą, tačiau teisėsaugai apie tai nepranešus.

Teismas nusprendė patenkti nuteistųjų prašymus ir papildomai iškviesti šiuos asmenis.

Vilniaus apygardos teismas birželio pabaigoje pripažino R.Simašką, A.Drungilą ir A.Vilką kaltais.

53 metų Lietuvos ir Švedijos pilietis R.Simaška buvo nuteistas kalėti 9 metus. Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė, kad šis asmuo padėjo išaiškinti itin sunkų nusikaltimą.

Nusikaltimo organizatorių, keturis kartus anksčiau teistą A.Vilką teismas pripažino pavojingu recidyvistu ir nuteisė kalėti 17 metų pataisos namuose.

Vienoje draudimo bendrovėje dirbusį A.Drungilą teismas nuteisė kalėti 11 metų pataisos namuose. Jis taip pat pripažintas prisidėjęs prie šio itin sunkaus nusikaltimo organizavimo.

Nuteistųjų veiksmus teismas įvertino kaip ypatingą cinizmą.

Vilnietis 31 metų G.Kavaliauskas teismas išteisino visiškai kaip nepadariusį veikos, turinčios nusikaltimo požymių. Nužudytos moters motinai nuteistieji turės atlyginti beveik 8 tūkst. turtinės ir 150 tūkst. litų neturtinės žalos.

Pareigūnų teigimu, nusikalstamos veikos planas buvo kruopščiai parengtas, bendrininkus siejo sudėtingi tarpusavio ryšiai. Ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikti teisinės pagalbos pavedimai kitose valstybėse.

Už tyčinį nužudymą iš savanaudiškų paskatų Lietuvos įstatymai numato laisvės bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Vienoje draudimo bendrovėje dirbęs A.Drungilas įtariamas apdraudęs ukmergiškės 26 metų Ingridos S. gyvybę žinodamas, jog jos sutuoktinis R.Simaška planuoja ją nužudyti ir pasidalinti su kitais bendrais už gyvybės draudimą gautus pinigus.

2004-siais R.Simaška susitikimų su A.Drungilu metu gavo informacijos, kaip galima būtų apdrausti žmogų ir paskui jam mirus neva per nelaimingą atsitikimą gauti draudimo išmoką.

Iš A.Drungilo buvo sužinota, kad apdraustajam mirus, draudimo kompanija atlieka išsamų ir kruopštų tyrimą. Tačiau jei žmogus miršta užsienio valstybėje, tokį tyrimą atlikti galimybių neturi.

Iš pradžių buvo planuota nusikaltimą įvykdyti Rusijoje ar Baltarusijoje. Tačiau nesant tam galimybių, šio sumanymo buvo atsisakyta.

Bylos duomenimis, savo sumanymo įgyvendinimui A.Vilkas pasitelkė R.Simašką. Pastarajam buvo pažadėtas atlygis. R.Simaška su pasiūlymu sutiko.

Netrukus R.Simaška pradėjo bendrauti su iš Ukmergės kilusia Ingrida S. Bendrai nusprendė, kad ji yra tinkama kandidatė draudimo išmokai gauti. A.Vilkas patarė apsigyventi R.Simaškai su savo mergina. Pora išsinuomojo butą Savanorių prospekte Vilniuje.

Pagal draudimo sutartį merginos mirties atveju jos sutuoktinis R.Simaška turėjo gauti 1 milijono 100 tūkstančių litų išmoką. Šią sumą vyrai ketino išsidalinti dalimis.

Sudarius sutartį su gyvybės draudimo bendrove, gyvenimo draugas išties kelis mėnesius mokėjo draudimo įmokas - maždaug po 3 tūkstančius litų.

2005-ųjų gegužę Ingrida S. ir R.Simaška susituokė.

Bendrai iš R.Simaškos sužinojo, kad jo žmona nemoka plaukti. Buvo nuspręsta inscenizuoti nelaimingą atsitikimą ant vandens.

Apžiūrėję ežerą Trakų rajone vyrai nusprendė, kad jis yra tinkamas.

Bylos duomenimis, R.Simaška įtariamas ištraukęs pripučiamą čiužinį iš po savo žmonos. Moteris paniro į vandenį ir nuskendo. Jos kūną po paros iš vandens ištraukė narai.

Išsvajotojo milijono vyrai taip ir negavo. Negana to nuosprendžiu Vilniaus apygardos teismas draudimo bendrovei ,,Aviva Lietuva", kurioje buvo apdrausta Ingrida S. priteisė 26 tūkst. litų išlaidoms, susijusioms su šia byla padengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius