Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Moters riksmas Kaune „gaudykit vagį!“ – išbandyta veiksminga priemonė

Neabejingas praeivis Kaune sulaikė įžūliu plėšimu įtariamą keturiolikmetį. Kai jaunuolis V.Krėvės prospekte dienos metu pensininkei iš rankų išplėšė jos rankinę, pastarosios pagalbos riksmas netapo šauksmu tyruose.
Rankinė
Asociatyvinė iliustracija: rankinė / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaunas ne tik dalinasi, bet ir ištiesia pagalbos ranką tam, kam sunkiu momentu to prireikia.

Vasario 2 d. apie 16.10 val. Kaune, V.Krėvės pr., pilietei A.M. (gimusiai 1942 m.) prasilenkiant su nepažįstamu, apie 14 m. amžiaus vaikinu, pastarasis išplėšė moteriai iš rankų rankinę. Rankinėje buvo asmens pasas, pensininkės pažymėjimas, kompensuojamųjų vaistų knygelė, piniginė kurios vertė 50 Lt ir 16 Lt įvairiomis monetomis. 

A.M. šaukdama bandė vytis vaikiną, tačiau nepavijo, tik pamatė, kaip jai nepažįstamas jaunuolis sulaikė rankinę pagrobusį vaikiną. Rankinę jaunuolis grąžino nukentėjusiajai. Rankinė ir joje buvę daiktai nesugadinti.

Į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams jaunuolis L.D. paaiškino, kad eidamas išgirdo moters riksmą „gaudykit vagį“ bei pastebėjo bėgantį vaikiną su moteriška rankine rankose. L.D. pasivijo minėtą vaikiną, atėmė iš jo rankinę ir iškvietė policijos pareigūnus.

Policijos komisariate paaiškėjo, kad vagyste įtariamas keturiolikmetis už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas jau tris kartus teistas.

Keturiolikmetis perduotas tėvams, pasakojama Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialisto Kęstučio Kasciukevičiaus pirmadienį paviešintame pranešime.

Antradienį sulaikytajam planuojama pareikši įtarimą dėl atviros vagystės pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d., už ką gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius