-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motina ir sūnus turės atsakyti už kanapių auginimą, o sūnus – dar ir už jų platinimą

Namo rūsyje įsirengę kanapių auginimo fabrikėlį, motina ir sūnus tikėjosi nemažo pelno iš šio „verslo“, tačiau už nelegalią veiklą buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir artimiausiu metu abu susitiks teisme.
Kanapės
Kanapės / Policijos nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su kolegomis iš Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei jų platinimo (LR BK 260 str. 2 d.) ir dėl neteisėto kanapių auginimo (LR BK 265 str.)
ir bylą su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui, teigiama išplatintame pranešime.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad viename Skuodo rajono miestelyje gyvenanti  64 metų pensininkė savo namo rūsyje, padedama 42 metų sūnaus, įsirengė patalpą, tinkančią kanapėms auginti, ir nuo praėjusių metų pradžios iki liepos vidurio užaugino didelį kiekį – apie 840 g kanapių.

Dalį šių išdžiovintų ir pardavimui paruoštų narkotinių medžiagų sūnus išsivežė į Klaipėdą. Tyrimo duomenimis, du kartus – gegužės ir liepos mėnesiais – jis už 300 litų daugiau kaip 10 g kanapių ir jų dalių pardavė nusikalstamos veikos imitavimo modelio dalyviui, o kitą dalį pardavimui paruoštų narkotinių medžiagų pareigūnai aptiko jo bute Klaipėdoje.

Kur kas didesni kiekiai pardavimui paruoštų bei toliau auginamų kanapių praėjusią vasarą rasti motinos namo rūsyje Skuodo rajone.

Už neteisėtą kanapių ir aguonų auginimą įstatymas numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki penkerių, o už didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimą ir laikymą, turint tikslą jas parduoti, – iki 10 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius