Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motinos diržu „paauklėtas“ vaikas laikinai gyvens tetos šeimoje

Lazdijų rajono policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl smurto prieš mažametį. Toks sprendimas priimtas po to, kai į pareigūnus kreipėsi vietos vaiko teisių apsaugos pareigūnai.
Pavogta vaikystė
Asociatyvinė iliustracija: pavogta vaikystė / „Shuterstock“ nuotr.

„Gavome pranešimą iš vienos ugdymo įstaigos, kad į pamokas pirmaklasis atėjo su mėlynėmis ant kūno. Septynmetis paaiškino, kad mama mušė diržu, nes jis pamiršo mokykloje klijus. Vaiką nuo motinos atskyrėme – jis patalpintas į ligoninę, apžiūrėtas teismo medicinos ekspertų“, – sakė Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistė Dalia Kasiulionienė.

Mokyklos, kurioje berniukas mokosi, vadovai apie ugdytinį atsiliepia tik geru žodžiu – vaikas gabus, gražiai rašo, skaito, dainuoja chore, lanko dramos būrelį.

Vaikas gabus, gražiai rašo, skaito, dainuoja chore, lanko dramos būrelį.

Visgi šeima, kurioje auga motinos „paauklėtas“ mažametis, yra įrašyta socialinės rizikos šeimų sąraše. Tačiau vaiko teisių apsaugos specialistė kategoriškai uždraudė šią informaciją viešinti – esą taip pažeisime šeimos narių teises.

Turimais duomenimis, motina sūnų augina viena. Vaiko tėvas, su kuriuo moteris nėra susituokusi, gyvena užsienyje.

Pirmadienį vaiko teisių apsaugos specialistai sakė, kad laikinai berniukas bus perduotas į jo tetos šeimą. „Nustatysime globą, iki paaiškės ikiteisminio tyrimo rezultatai“, – sakė D.Kasiulionienė.

Nuo ketvirtadienio, kai vaikas iš pamokų buvo perduotas vaiko teisių apsaugos pareigūnų ir medikų žinion, su jo motina nei pedagogai, nei pareigūnai tikino dar nebendravę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius