-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Muitinei naikinti cigaretes nuo šiol kainuos keturis kartus pigiau (nuotraukos)

Praėjusią savaitę Lietuvos muitinėje pasibaigė viešasis pirkimas konfiskuotų ir valstybės naudai perduotų tabako, jo gaminių, pakuočių ir sudėtinių dalių naikinimo paslaugai pirkti.
Naikinami nelegalūs rūkalai
Naikinami nelegalūs rūkalai / Muitinės departamento nuotr.

Muitinės išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad konkursą laimėjo UAB „Biastra plus“, pasiūliusi tabako gaminius naikinti kompostavimo būdu: susmulkintus rūkalus maišant su vandens valymo įrenginių nuotekų dumblu.

Toks nelegalių rūkalų naikinimo būdas Lietuvos muitinei kainuos apie 4 kartus pigiau nei iki šiol. Taip pat apie 10 kartų turėtų išaugti cigarečių naikinimo pajėgumas, leisiantis per dieną sunaikinti nebe 100, o 1 000 dėžių cigarečių.

Pasirinkus tokį rūkalų naikinimo būdą, bus efektyviau naudojamas naikinimą prižiūrinčių muitinės pareigūnų darbo laikas bei sumažės vykimo į naikinimo vietą kelionės išlaidos. Taip pat muitinės pareigūnai taip tikisi užkirsti kelią galimoms vagystėms iš F tipo muitinės sandėlio, kur šiuo metu yra saugomos visos kontrabandinės cigaretės, mat priėmus į minėtą sandėlį konfiskuotus rūkalus, jie bus apdorojami vandeniu ir taip padaromi nebetinkami naudoti pagal paskirtį.

Iki šiol nelegalios cigaretės buvo deginamos aukštos temperatūros krosnyse. 2010 m. sausio–spalio mėnesiais sunaikinta 64,4 mln. vienetų muitinės konfiskuotų rūkalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius