-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės kriminalistai šiemet sulaikė 4 vilkikus su 100 tonų lenkiškų degalų

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai šiomis dienomis gavo preliminarų Muitinės laboratorijos patvirtinimą, jog dar vasario pradžioje sulaikytas tariamo lenkiško antikorozinio skysčio krovinys (26,4 tonos) ne kas kita, kaip dyzeliniai degalai.
Sulaikyta degalų kontrabanda
Muitininkams buvo pateikti dokumentai, esą per Lietuvą tranzitu į Estiją gabenamas antikorozinis skystis. / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Tai jau ketvirtas šiemet MKT pareigūnų sulaikytas iš Lenkijos įvažiavęs vilkikas su nelegaliu dyzelinu – sausį muitinės kriminalistai sulaikė tris vilkikus, autocisternose tariamai vežusius 75 tonas tepalinės alyvos.

MKT ir Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai iš Lenkijos įvažiavusį vilkiką „Scania“ sulaikė vasario 3 d. pavakarę, Kauno apylinkėse, kelyje Via Baltica. Automašinos vairuotojas, Lietuvos pilietis, muitininkams pateikė dokumentus, liudijančius, esą per Lietuvą tranzitu į Estiją gabenamas antikorozinis skystis. Tačiau patikrinę automobilį, muitininkai įtarė, kad dokumentuose galimai nurodytas neteisingas prekės kodas, ir mėginama vežti akcizinę prekę – dyzelinį kurą.

Sunkvežimis buvo sulaikytas, paimti gabento skysčio mėginiai tiksliam gabenamos prekės identifikavimui.

Tad automobilis buvo sulaikytas, paimti gabento skysčio mėginiai tiksliam gabenamos prekės identifikavimui. Šiomis dienomis gauta Muitinės laboratorijos išvada – kad iš tikrųjų šiuo vilkiku buvo gabenamas naftos produktas, kurio daugiau kaip 70 proc. sudaro gazolis (dyzelinas). Preliminariais duomenimis, šio neteisėtai įvežto dyzelinio kuro vertė – apie 26, 5 tūkst. eurų.

Panašų, tik kur kas didesnį nelegalių degalų kiekį, MKT pareigūnai ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu sulaikė ir 2017 m. sausio 18 d. Tądien buvo sulaikytas visas „karavanas“ – trys vilkikai su autocisternose vežę 75 tonas lenkiško dyzelino, prisidengę dokumentais, jog tariamai gabena tepalinę alyvą. Preliminari sulaikytų degalų vertė – apie 74 tūkst. eurų, rašoma antradienį paviešintame Lietuvos muitinės pranešime.

MKT Kauno skyriuje dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 – 2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestintomis prekėmis). Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Ne paslaptis, kad iš Lenkijos į Lietuvą, prisidengus įvairių kitų prekių dokumentais (pvz., tepaline alyva) ir šitaip mėginant išvengti mokesčių nuolat dideliais kiekiais įvežami nelegalių degalų kroviniai.

Ne vienas Lietuvos vairuotojas skundžiasi turėjęs problemų su automobilio varikliu po to, kai, susigundęs mažesne kaina, įsipylė tokių neaiškios kilmės ir kokybės degalų. 2015 m. pabaigoje MKT pareigūnai Kaune, Domeikavos rajone veikusioje degalinėje, aptiko slaptą požeminę 50 tonų talpos cisterną su 2 tonomis nelegalaus dyzelino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius