-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės kriminalistus stebina, kad kontrabanda į Lietuvą vežama ne tik įmantriose, bet ir klasikinėse slėptuvėse

Ne visiems kontrabandininkams užtenka fantazijos, kad bent pamėgintų gudriau paslėpti vežamą nelegalų krovinį. Tuo įsitikino muitininkai, į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiavusiame sunkvežimyje radę banalią slėptuvę su cigarečių kontrabanda.
Sulaikytas sunkvežimis su kontrabanda
Sulaikytas sunkvežimis su kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Ketvirtadienio vakare muitinės pareigūnai Raigardo kelio poste sulaikė iš Baltarusijos įvažiavusį sunkvežimį. Jo krovininėje dalyje muitininkai aptiko slėptuvę, pilną baltarusiškų cigarečių kontrabandos. Iš viso sulaikyta 171 tūkst. Lt vertės nelegalių rūkalų.

Gegužės 29-ąją, apie 21.30 val., į Raigardo kelio postą sunkvežimiu „Mercedes Benz“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis A.P. deklaravo važiuojantis į Lietuvą tuščiomis. Tačiau patyrę pareigūnai nesunkiai nustatė, kad transporto priemonėje įrengta klasikinė kontrabandininkų slėptuvė: sunkvežimio krovininės dalies priekis buvo atskirtas sienos pabaigą imituojančia sienele. Šioje slaptavietėje muitininkai aptiko 20 660 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „Minsk 5 Superslims“.

Sulaikytų nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 171 tūkst. Lt.
Baltarusijos pilietis buvo sulaikytas dviem paroms. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. ir 199-2 str. 1 dalį). Taip pat – dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką (22 str. 1 dalį).

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius