-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės pareigūnai šturmavo sandėlyje užsibarikadavusius cigarečių kontrabandininkus (nuotraukos)

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai ketvirtadienį šturmavo Vilniaus rajone, Avižieniuose, sandėlyje užsibarikadavusius cigarečių kontrabandininkus.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, per šią operaciją sulaikyti du įtariamieji kontrabandos gabentojai ir Vilniaus teritorinės muitinės Šalčininkų kelio posto inspektorė, kuriai pareikšti įtarimai dėl pareigų neatlikimo.

Minėtame sandėlyje muitinės kriminalistai aptiko apie 1 tūkst. 200 dėžių rusiškų nelegalių rūkalų, kurių vertė – maždaug 4 mln. litų.

Turėdami informacijos, kad viename iš Vilniaus rajono Avižienių kaime esančių sandėlių gali būti saugoma cigarečių kontrabanda, muitinės pareigūnai kurį laiką stebėjo minėtą pastatą.

Ketvirtadienio vidurdienį muitinės kriminalistai pastebėjo, jog į sandėlį atvažiavo įtartinas krovininis vilkikas. Įtarus, jog šia transporto priemone galėjo būti atvežta nelegalių rūkalų siunta, buvo nuspręstą sandėlį nedelsiant patikrinti.

Tačiau pastate buvę žmonės, užuot paklusę pareigūnų reikalavimui atverti duris, užsibarikadavo sandėlio viduje. Muitinės kriminalistams pradėjus veržtis į pastatą pro langą, viduje buvę asmenys bandė sprukti per kitus išėjimus (sandėlyje buvo dar penkios ar šešios durys).

Panaudojus kovinių imtynių veiksmus, pareigūnams pavyko sulaikyti du vilniečius J.T. ir V.S.

Sandėlis, kaip muitinės pareigūnai ir įtarė, buvo stambus kontrabandinių cigarečių laikymo, paskirstymo ir prekybos centras. Jo viduje muitininkai aptiko apie 1 tūkst. 200 dėžių (600 tūkst. pakelių) įvairių rūšių rusiškų cigarečių – „Jin Ling“, „Viceroy“, „Imperial“.

Didelė dalis rūkalų tebebuvo vilkiko Man puspriekabėje Schmitz, kitus kontrabandininkai jau buvo spėję iškrauti.

Preliminariais duomenimis sulaikytų rūkalų vertė (su privalomais sumokėti mokesčiais) siekia apie 4 mln. Lt.

Operacijos metu nustatyta, kad minėtas vilkikas į Lietuvą tą pačią dieną įvažiavo iš Baltarusijos, per Šalčininkų kelio postą. Tą pačią dieną buvo sulaikyta Vilniaus TM Šalčininkų kelio posto inspektorė S.G., kuriai pareikšti įtarimai dėl pareigų neatlikimo.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius