Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės pareigūnai sulaikė didžiulį narkotikų kiekį – daugiau nei 200 kilogramų hašišo

Lietuvos muitinės pareigūnai vėl smogė narkotikų kontrabandininkams. Šįkart pasienyje su Lenkija, krovininiame vilkike įrengtoje slėptuvėje, aptikta 216 kg hašišo, kurio vertė juodojoje rinkoje – apie 6, 5 mln. litų.
Narkotikai
Narkotikai / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Lietuvos ir Lenkijos pasienyje muitinės mobiliosios grupės pareigūnams vykdant sustiprintą į šalį įvažiuojančių transporto priemonių kontrolę, šeštadienio vakarą, apie 20 val., ties buvusiu Kalvarijos muitinės postu, patikrinimui buvo sustabdytas krovininis vilkikas „Renault“. Muitininkams sukėlė įtarimų vilkiko puspriekabės „Schmitz“ konstrukcija. Tačiau kadangi visa puspriekabė buvo užkrauta oficialiai deklaruotomis prekėmis, „Renault“ nuspręsta detaliai patikrinti Medininkų kelio poste, kur yra tam tinkamos sąlygos.

Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad tikrinimo metu puspriekabės grindyse rasta slėptuvė, kurioje muitininkai aptiko 158 paketus, kaip įtariama, narkotinės medžiagos – hašišo. Bendras sulaikyto hašišo kiekis – 216 kg, jo vertė juodojoje rinkoje 6 mln. 480 tūkst. litų.

Muitinės kriminalistų manymu, ši narkotikų siunta veikiausiai afrikietiškos kilmės. Nepaisant to, kad oficialiai deklaruotas krovinys vežtas į Lietuvą, ji tikriausiai buvo skirta Rusijos juodajai rinkai.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu jų kiekiu.

J.L. buvo sulaikytas dviem paroms, pirmadienį Vilniaus apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo.

Pasauliniame narkotikų kontrabandos „žemėlapyje“ Lietuva jau daug metų įvardijama kaip tranzitinė valstybė, per kurią kvaišalai gabenami ir iš Vakarų į Rytų šalis, ir atvirkštine kryptimi.

Iš Vakarų valstybių į Rusiją vežami sintetiniai narkotikai ir kokainas, taip pat hašišas ir marihuana. Į Skandinavijos valstybes, taip pat ir į Rusiją, iš Lietuvos gabenamas amfetaminas ir metamfetaminas. Tuo tarpu iš Rytų valstybių į Vakarus gabenamas heroinas.

Lietuvos muitinės pareigūnai šiemet nebe pirmą kartą pasižymi sulaikydami dideles narkotikų kontrabandos siuntas. Vien šiemet muitininkų sulaikyto hašišo vertė juodojoje rinkoje, išankstiniais duomenimis – 31 mln. 740 tūkst. litų.

Pernai muitinės pareigūnai irgi sulaikė įspūdingą šių kvaišalų kiekį: 2012 m. spalį Medininkų kelio poste sulaikyta 412 kg hašišo kontrabanda, kurios vertė – apie 15 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius