Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Muitininkai greitai atrado iš cigarečių padarytą vilkiko vairuotojo čiužinį

Vilniaus teritorinės muitinės kelio postuose stringa kontrabandininkų automobiliai – pastarosiomis dienomis keliuose užsieniečių automobiliuose muitininkai aptiko nelegaliai gabentų cigarečių už beveik 26 tūkst. eurų.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės nuotr.
Temos: 1 Muitinė

Kaip įprasta, visi trys pažeidėjai vos atvykę ir įkliuvę muitinės pareigūnams deklaravo negabenantys draudžiamų prekių ar prekių, už kurias jiems galėtų būti apskaičiuoti mokesčiai. Tačiau muitininkų patirtis atrenkant riziką keliančius keleivius lėmė stambius kontrabandos sulaikymus.

Dar spalio 21 d. vakarą į Raigardo kelio postą baltarusės L.V. vairuojamame sidabrinės spalvos „Opel Meriva“ automobilyje muitininkai aptiko daugiau kaip 8 dėžes plonųjų „Minsk“ cigarečių.

Erdvaus automobilio dvigubame dugne ir sparnuose paslėptų rūkalų paiešką paspartino mobiliųjų grupių rentgenologai – automobilį nuskaičius rentgeno sistema, tapo aišku, kur, negaištant laiko, jų ieškoti. Iš slėptuvių ištraukta cigarečių už 12 tūkst. eurų. Dėl įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Kitą rytą kontrabandines cigaretes iš Rusijos piliečio O.M. vairuojamo krovininio „Renault“ kraustė Lavoriškių kelio posto muitininkai. Įvairiose vilkiko kabinos vietose buvo išslapstyta cigarečių už daugiau kaip 6 tūkst. eurų – tarp kontrabandininkų populiarių „Fest“ aptikta panelėje bei daiktadėžėse, taip pat po vairuotojo gultu, kur jos buvo išklotos taip, tarsi tai būtų apatinis čiužinukas.

Tą pačią dieną dar stambesnis nelegalus siuntinys vėl aptiktas Raigardo poste – vos atvykusį juodą „Peugeot 206“, vairuojamą baltarusio V.M., muitininkai iškart nusiuntė rentgeno kontrolės patikrai ir jau netrukus iš automobilyje specialiai įrengtos slėptuvės – dvigubo dugno – traukė „Fest“ cigaretes. Jų gabenta už 7, 5 tūkst. eurų.

Kontrabanda sugalvojusiems užsiimti vyrams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, jiems gresia piniginės baudos ir automobilių konfiskavimas, pažymima Vilniaus teritorinės muitinės vyriausiosios inspektorės ryšiams su visuomene Gintarės Bindokienės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius