Muitininkai kontrabandinių cigarečių aptiko net čiužinyje (nuotraukos)

Savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė kontrabandinių cigarečių daugiau kaip už 45,5 tūkst. litų. Daugiausiai nelegaliai gabenamų rūkalų mėginta įvežti per Lavoriškių, Medininkų ir Raigardo kelio postus.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Muitinės nuotr.

kaip informuoja Muitinės departamentas, sekmadienio popietę Lavoriškių kelio poste muitinės pareigūnai atkreipė dėmesį į iš Baltarusijos pargrįžtantį automobilį Volkswagen Passat, kurį vairavo mūsų šalies pilietis V.M. Nors vykdamas žaliuoju kanalu vairuotojas deklaravo, kad neleistinų daiktų ir prekių neveža, muitininkai nusprendė detaliai patikrinti įtarimų sukėlusį automobilį ir bagažinėje po atsarginiu ratu atrado įrengtą slėptuvę. Sulaikytos beveik 4 dėžės cigarečių, kurių vertė viršija 13 tūkst. litų.

Medininkų kelio poste per savaitgalį tarp sulaikytų įtartinų automobilių buvo ir Baltarusijos piliečio A.N. vairuojamas krovininis automobilis Volvo su puspriekabe ir mūsų šalies piliečio O.S. vairuojamas automobilis Honda Prelude.

Nežiūrint į tai, kad grįždamas iš Baltarusijos Honda Prelude vairuotojas deklaravo, jog vežasi tik asmeninio naudojimo daiktus, muitininkai ėmėsi detalios įtartino automobilio apžiūros. Jau po kelių minučių jie nesunkiai aptiko pirmąsias slėptuves automobilio durelėse. Tikrindami automobilį toliau, pareigūnai pamatė, kad visos automobilio ertmės kimšte prikimštos cigarečių „Minsk Superslims“. Po kelių valandų kruopštaus darbo muitininkai iš automobilyje esančių slėptuvių ištraukė beveik tris dėžes cigarečių daugiau kaip už 11,5 tūkst. litų.

Patikrinę įtarimų sukėlusį baltarusio vairuojamą vilkiką Volvo, muitininkai atrado paslėptų cigarečių „Queen“. Daugiau kaip dėžę nelegaliai gabenamų cigarečių vairuotojas buvo įsiuvęs kabinoje besimėtančiame čiužinyje. Sulaikyto krovinio vertė – per 5,3 tūkst. litų.

Raigardo kelio poste muitininkai, bendradarbiaudami kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais, patikrino mūsų šalies piliečio E.S. vairuojamą automobilį Chrysler. Įtartiname automobilyje pareigūnai atrado dvi slėptuves su kontrabanda gabenamomis cigaretėmis. Už užpakalinės sėdynės ir atsarginiame rate esančiose slėptuvėse buvo paslėpta 400 pakelių cigarečių. Jų kaina juodojoje rinkoje viršija 3 tūkst. litų.

Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliosios grupės pareigūnai kelyje Vilnius–Minskas sustabdė ir patikrino lengvąjį automobilį Ford Mondeo, kurį vairavo mūsų šalies pilietis V. K. Panaudoję tankio matuoklį, pareigūnai visose keturiose automobilio ratuose atrado 470 pakelių cigarečių su trečiųjų šalių banderolėmis. Sulaikytų cigarečių vertė – daugiau kaip 3 tūkst. litų.

Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti. Realizavus per savaitgalį sulaikytą kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, beveik 32 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius