Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai sulaiko vis daugiau pašto siuntų su padirbtomis prekėmis

Antradienį pašto pervežimo centre Vilniaus muitininkai siuntoje iš Kinijos ir vėl aptiko prekių, kurios pagamintos, kaip įtariama, pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.
Atplėšę paketą, muitininkai jame atrado 8-erius akinius nuo saulės su firmos „Ray Ban“ prekiniu ženklu.
Atplėšę paketą, muitininkai jame atrado 8-erius akinius nuo saulės su firmos „Ray Ban“ prekiniu ženklu. / Pareigūnų nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad atliekant muitinį tikrinimą, pareigūnams įtarimą sukėlė iš Kinijos atkeliavusios siuntos deklaruojama maža vertė. Atplėšę paketą, muitininkai jame atrado 8-erius akinius nuo saulės su firmos „Ray Ban“ prekiniu ženklu. Įtarę klastotes, muitininkai surašė prekių sulaikymo protokolą, informavo prekės ženklo savininko atstovus. Pasak muitinės veiklos specialistų, prekių ženklų savininkai beveik visais atvejais patvirtina, kad muitinės pareigūnų sulaikytos prekės iš tiesų yra klastotės, kurios turi būti sunaikintos.

Palyginus su praėjusiais metais, siuntų srautai iš trečiųjų šalių Vilniaus pašto poste padidėjo net 4 kartus. Tuo pačiu padaugėjo ir muitinės sulaikomų suklastotų prekių. Vilniaus muitininkai šiais metais sulaikė daugiau kaip 200 siuntų, kuriose buvo daugiau kaip 5500 įvairių prekių, kaip įtariama, pagamintų pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Rugpjūtį tokių siuntų Vilniaus pašte sulaikyta apie 40.

Padirbti daiktai mažais kiekiais dažniausiai siunčiami iš Kinijos, Indijos, Taivano, Honkongo, Singapūro. Į Lietuvą dažniausiai mėginama atsiųsti drabužių, vaikiškų žaislų, parfumerijos ir medikamentų klastočių. Populiarūs ir suklastoti aksesuarai – rankinės, piniginės, akiniai, laikrodžiai, avalynė, mobilieji telefonai ir jų priedai.

Šiemet kovodami su kontrabanda ir mėginimais nelegaliai į mūsų šalį įvežti prekes, pagamintas pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, muitinės pareigūnai ypač sustiprino pašto siuntų patikrą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius