-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Muitininkams į rankas pakliuvo ne tik kontrabandinės cigaretės, bet ir alkoholis (nuotraukos)

Ankstyvą trečiadienio rytą Šalčininkų kelio poste Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai patikrino maršrutinį autobusą „Maz“. Maršrutu „Voronovo-Šalčininkai“ vykusio autobuso salone po keleivių sėdynėmis muitininkai aptiko į maišus sukrautus daugiau kaip pustrečio šimto pakelių cigarečių už beveik 2 tūkst. Lt.
Slėptuvė automobilyje
Slėptuvė automobilyje / Muitinės nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, apklausus keleivius paaiškėjo, kad nežinia kaip į autobusą patekusios cigaretės yra tiesiog „niekieno“. Surašytas nelegaliai gabenamų prekių sulaikymo protokolas.

Tą pačią dieną apie pietus Kenos geležinkelio poste muitinės pareigūnai tikrindami keleivinį traukinį „Peterburgas-Kaliningradas“ aptiko beveik 10 litrų alkoholio kvapą skleidžiančio skysčio už daugiau nei 200 litų. Supilstytą į litrinius „bambalius“ alkoholį muitininkai atrado suslėptą tuščiose kupė tarp patalynės, o nedidelį 4 litrų „bakelį“ – tambūre esančioje tuščioje ertmėje.

Kadangi, kaip ir reikėjo tikėtis, atrastasis skystis šeimininko taip pat neturėjo, buvo surašytas prekių sulaikymo protokolas.

Jau gerokai po pietų Lavoriškių kelio poste Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams įtarimą sukėlė lengvasis automobilis Volkswagen Passat, kurį vairavo mūsų šalies pilietis D.Z.

Pakalbintas vairuotojas „prisipažino“, kad neleistinų daiktų bei prekių neveža. Tačiau muitininkai vis dėlto nusprendė detaliau apžiūrėti įtartiną transporto priemonę.

Po apžiūros paaiškėjo, kad automobilio užpakalinėje sėdynėje įrengtoje slėptuvėje suguldyta daugiau kaip pusė tūkstančio cigarečių „7 Fest“ pakelių. Cigarečių vertė siekia beveik puspenkto tūkstančio litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius