-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkams įkliuvę kontrabandininkai patys parodė, kaip pasiekti rūkalų slėptuves

Antradienį iš kontrabandininkų įrengtų slėptuvių kratydami paslėptas cigaretes plušo Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai. Vienas po kito iš Baltarusijos atvykę iš pirmo žvilgsnio niekuo neišsiskiriantys automobiliai savo užkaboriuose slėpė tūkstančius pakelių kontrabandinių cigarečių, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Ankstyvą rytą į Šalčininkų kelio postą atvykęs mikroautobuso „Mercedes-Benz Sprinter“ vairuotojas D. A. muitinės formalumus pradėjo įprastai – pateikė reikiamus dokumentus ir žodinę deklaraciją, kad negabena draudžiamų ar apmokestinamų prekių. Tačiau įtarimą sukėlęs piliečio atvairuotas automobilis buvo nukreiptas detaliai patikrai.

Jį peršvietus rentgeno kontrolės sistema paaiškėjo, kad muitininkams teks paplušėti: mikroautobusas buvo tiesiog apšildytas cigaretėmis. Šoninėse ertmėse ir stoge įrengtose slėptuvėse buvo sutalpinti 3 tūkst. 600 pakelių „NZ“, „Queen“ ir „Minsk Capital“ cigarečių, kurių vertė daugiau kaip 10 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos gabenimo, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Tą patį liepos 27-osios rytą, vos po valandos, į Šalčininkų kelio postą atvyko dar vienas kontrabandai paruoštas automobilis, kurį vairavo 27-erių lietuvis M. B.

Sidabrinės spalvos „Peugeot 308“ atvykęs vyras muitininkams deklaravo, kad draudžiamų ar apmokestinamų prekių negabena. Tačiau jo automobilis muitininkams sukėlė įtarimų, todėl buvo nukreiptas detaliai apžiūrai.

Įtarimai pasitvirtino: automobilio slenksčiuose, po pavarų perjungimo svirtimi ir dvigubame dugne įrengtose slėptuvėse buvo prislapstyta „Winston“ cigarečių pakelių.

Analogiška cigarečių kontrabanda sulaikyta ir prieš kelias dienas – paryčiais į Šalčininkų kelio postą atvykusio vidutinio amžiaus lietuvio S. B. vairuotas „Citroen C3“ automobilis buvo detaliai patikrintas angare. Tose pačiose kaip ir „Peugeot“ automobilyje įrengtose slėptuvėse aptiktos taip pat „Winston“ cigaretės.

Abiejose mašinose aptikta beveik 3,5 tūkst. pakelių cigarečių, kurių bendra vertė – 9 tūkst. eurų.

Angare atliekant muitinį tikrinimą abu minėti pažeidėjai su muitinės pareigūnais geranoriškai bendradarbiavo bei parodė priėjimą prie slėptuvių, tačiau tai jų neišgelbėjo nuo gresiančios atsakomybės – už kontrabandos gabenimą vyrams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, jiems gresia piniginė bauda ir automobilių, kurių vertė didesnė negu nelegaliai gabentų cigarečių, konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius