Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Venckienės bendraminčiai nori nušalinti prokurorę dėl baltarusiškų cigarečių

Šiaulių apygardos teisme tariamos pedofilijos „garliavinių“ bylos naginėjimas šįkart suvėlavo bent porą valandų. Kolektyviai į teismą keliavusiems kaltinamiesiems sugedo automobilis. Tačiau teismas palaukė, kol automobilis vėl galės važiuoti. Byla nepradėta nagrinėti, tačiau įgavo egzotišką atspalvį – prokurorė Rita Poškienė apkaltinta rūkiusi kontrabandines cigaretes.
N.Venckienės bendraminčiai nori nušalinti prokurorę dėl baltarusiškų cigarečių
N.Venckienės bendraminčiai nori nušalinti prokurorę dėl baltarusiškų cigarečių / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulių apygardos teisme buvo tęsiamas tariamos pedofilijos skandalo dalyvių „garliavinių“ bylos nagrinėjimas. Šioje byloje teisiami JAV pasislėpusios Neringos Venckienės palaikytojai.

Pirmiausias kaltinamųjų vardu Andrejus Lobovas atsiprašė teismo dėl vėlavimo. Pažadėjo kitą posėdį pateikti dokumentus iš autoserviso.

Alvydo Januševičiaus nuotr./N.Venckienės bendraminčiai nori nušalinti prokurorę dėl baltarusiškų cigarečių
Alvydo Januševičiaus nuotr./Andrejus Lobovas.

Bylos nagrinėjimas buvo atidėtas. Pirmiausia dėl to, kad ne visi kaltinamieji buvo susipažinę su atnaujintu kaltinimu. Daugelis gavo kaltinimą tik posėdžio dieną, kelios minutės prieš prasidedant posėdžiui. Tačiau veiksmo netrūko.

A.Lobovas, vienas iš teisiamųjų, posėdžio metu užsimojo prokurorei Ritai Poškienei kaltinimu. Jis teigia matęs prokurorę rūkančią kontrabandines cigaretes. Tai teigia matę dar keli kaltinamieji.

A.Lobovo pareiškime, kurį jis pateikė Generalinei prokuratūrai, teigiama, kad po vieno teismo posėdžio, Šiaulių apygardos teisme, prokurorė rūkė baltarusiškas cigaretes „NZ“.

„Mes priėjome ir paprašėme parodyti, kokias cigaretes ji rūko. Tuomet ji pasakė, kad prieš porą dienų ji buvo Baltarusijoje“, – akcentavo A.Lobovas.

Kaltinamieji tvirtina, kad prokurorė dėl tokio jai mesto kaltinimo gali būti priešiškai nusiteikusi prieš kaltinamuosius. Priminė, kad prokuroras turi būti nešališkas.

Tokį nuogąstavimą palaikė ir kiti kaltinamieji bei jų advokatai. Vienas jų pareiškė, kad neišgirdo iš prokurorės paneigimo, jog cigaretės iš tiesų nebuvo kontrabandinės.

A.Lobovas tikino, kad atsiprašys prokurorės, jei paaiškės, jog kaltinimas buvo klaidingas, tačiau rusvai rainą cigarečių pakelį teigė matę ir kiti jo bendražygiai.

„Aš kovoju su kontrabanda savo mieste ir nekenčiu rūkančių žmonių. Prokurorė dėl mano kaltinimo gali būti labai šališka. Taip pat nėra gerai, kad prokurorė meluoja man – pasakė, kad prieš dvi dienas buvo Baltarusijoje“, – kalbėjo posėdyje A.Lobovas.

Prokurorė R.Poškienė priminė, kad A.Lobovui yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šmeižimo. Ji pati nemato reikalo būti nušalinta. Anot jos, dėl kitų teisminių procesų A.Lobovas galėjo bandyti ją nušalinti ir anksčiau, tačiau to nedarė.

„O kokias Keršis rūko?“ Tą pačią sekundę kaukę dėvintis ir dviejų tvirtų vyrų saugomas V.Keršis ištiesė cigarečių pakelį su banderole ir lietuvišku gąsdinančiu užrašu.

Specialiuoju liudininku tapęs buvęs kaltinamųjų bendramintis Vitalijus Keršis pareiškė, kad kaltinamieji šitaip tik tempia laiką, vilkina bylos nagrinėjimą. Tarp kaltinamųjų nuvilnijo juokas ir klausimas: „O kokias Keršis rūko?“

Tą pačią sekundę kaukę dėvintis ir dviejų tvirtų vyrų saugomas V.Keršis ištiesė cigarečių pakelį su banderole ir lietuvišku gąsdinančiu užrašu.

Po teismo posėdžio prokurorė į jokias kalbas su A.Lobovu nesileido, nors šis garsiai klausė: „Tai kokias dabar cigaretes rūkote?“

Teismas nutartį dėl prokurorės R.Poškienės nušalinimo arba palikimo skelbs balandžio 6 dieną.

Įtaria šnipinėjimu

N.Venckienės palaikymo grupė susibūrė tuomet, kai neva nuo pedofilų nukentėjusią mažametę mergaitę teismas nusprendė grąžinti motinai Laimutei Stankūnaitei.

Vienuolikos asmenų grupė įtariama Kaune sekusi advokatus, teisėjus, antstolius, buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinių šeimą. Neteisėtai rinko apie juos informaciją.

Šiai grupei, įtariama, vadovavo JAV besislapstanti buvusi Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė, taip pat jos teta Audronė Skučienė.

Į teisiamųjų suolą sėdo 11 asmenų: Audronė Skučienė, Renaldas Ščiglinskas, Gintaras Banaitis, Violeta Banaitienė, Andrejus Lobovas, Darius Kaminickas, Rimantas Stanislavas Rimkevičius, Gediminas Aidukas, Tatjana Boroves, Raminta Baltuškienė ir Vitalijus Keršis.

V.Keršis vienintelis išsižadėjo N.Venckienės. Jis pirmasis papasakojo, kad tokia asmenų grupė egzistuoja, kaip ji veikia. Pateikė raštą, kuriame sudėlioti kai kurie nurodymai klano nariams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius