-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naktį Elektrėnuose degė du automobiliai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 25 gaisrai ir 13 kitų gelbėjimo darbų, kuriuos atliko ugniagesiai. Viename gaisre žuvo žmogus.
Sudegęs automobilis
Sudegęs automobilis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šis gaisras pirmadienį vakare kilo Jonavoje, Panerių gatvėje esančiame daugiabučiame name. Gaisro židinys buvo aštuntame aukšte, kur atvira liepsna degė butas. Lokalizavę gaisrą ugniagesiai kambaryje rado smarkiai apdegusį vyriškos lyties kūną. Manoma, kad tai 68 metų buto šeimininkas. Gaisro metu dar išdegė kambarys bei jame buvę baldai ir namų apyvokos daiktai. Nuo karščio išsilydė devintame aukšte esančio buto plastikiniai langai, sudegė televizorius ir spintelė, aprūko sienos ir lubos. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Ugnis pirmadienį niokojo ir daugiau gyvenamųjų būstų. Ryte Kauno rajono Vilkėnų kaime dėl krosnių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų užsidegė lauko virtuvė. Gaisro metu nudegė pastato stogas, apdegė ir buvo išardyta dalis sienų.

Kaune, Kudirkos gatvėje, po pietų gaisras kilo Lietuvos sveikatos mokslo universiteto bendrabutyje. Čia gaisrą sukėlė paliktas be priežiūros įjungtas elektrinis virdulys. Per gaisrą sudegė minėtas virdulys, aprūko kambarys.

Vilniaus rajono Dūkštų kaime popiet užsidegė mūrinis dviejų aukštų gyvenamasis namas. Gaisro židinys buvo namo palėpėje, kur prie dūmtraukio išdegė ir buvo išardyta keletas kvadratinių metrų apšiltinimo medžiagos.

Pavakary Tauragėje, Tremtinių kelio gatvėje, gaisras kilo buvusio mėsos kombinato pastate. Gaisro židinys buvo ant pastato stogo, kur buvo padegta bituminė danga, dar apdegė įėjimo medinės durys.

Naktį iš pirmadienio į antradienį po vidurnakčio Joniškyje, Turgaus gatvėje, vietos turgaus teritorijoje degė keli prekybos kioskeliai. Gaisro metu sudegė 2 mediniai kioskeliai bei išdegė metalinio kioskelio vidus ir ten buvę daiktai. Nuo ugnies buvo išsaugotas dar vienas medinis kioskelis. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Tą pačią naktį Elektrėnuose, Trakų gatvėje, buvo pastebėti du degantys lengvieji automobiliai. Per gaisrą išdegė „Mercedes Benz” automobilio variklio skyrius, priekinė jo dalis, prietaisų skydelis ir galinis žibintas, o „Mazda 626” automobiliui liepsnos nuniokojo priekinę dalį, variklio skyrių ir prietaisų skydelį. Įvykis tiriamas.

Taip pat šiąnakt Švenčionių rajono Pašaminės kaime ugnis nusiaubė apleistą ir nenaudojamą mūrinį pastatą. Gaisro metu nudegė pastato stogas ir jo konstrukcijos, apdegė pastato viduje buvę sendaikčiai ir sukrautos šiukšlės.

Klaipėdoje, Birutės gatvėje, tą pačią naktį buvo mėginta padegti daugiabučio namo laiptinę tarp 5 ir 6 aukšto. Gaisro metu apdegė laiptinės plastikinio lango rėmas ir grindų danga. Ugnį užgesino patys namo gyventojai iki ugniagesių atvykimo. Įvykis taip pat tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius