-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktinis gatvių trileris: panevėžiečiai automobiliais blokavo po miestą siautėjusį ir avarijas kėlusį girtą BMW vairuotoją

Šeštadienio naktis Panevėžyje ir vėl buvo panaši į sceną iš veiksmo trilerio. Gatvėse siautėjusį girtą vairuotoją trimis automobiliais ėmė persekioti ir stabdyti panevėžiečiai. Galiausiai apsvaigęs jaunuolis buvo sulaikytas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Incidento užuomazgos prasidėjo dar geležinkelio stotyje, kur vakarais būriuojasi jaunimas. Apie antrą valandą nakties pavojingai po aikštelę manevravęs BMW vairuotojas vos nekliudė kelių automobilių.

Tokiais veiksmais nepatenkinti panevėžiečiai netrukus suprato, kad vairuotojas gali būti girtas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Netrukus BMW iš aikštelės išlėkė į S.Kerbedžio gatvę ir nurūko žiedo link. Iš paskos šio automobilio pasileido ir trys panevėžiečių ekipažai su „Audi“, BMW ir „Mercedes-Benz“. Privažiavęs žiedą BMW vairuotojas kliudė ten važiavusį miniveną, tačiau sukelta avarija jaunuoliui nebuvo priežastis sustoti.

Automobilis nulėkė J.Janonio gatve, tačiau nuo gerokai galingesnių panevėžiečių automobilių bėglys neatitrūko. Gaudynės persikėlė į J.Janonio gatvės galą, kur panevėžiečiai trimis automobiliais ėmė blokuoti BMW vairuotoją ir spausti jį prie šaligatvio.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Bėglys sustojo, tačiau netrukus atbulomis taranavo vieną automobilį ir vėl spruko. Deja toli jis nenulėkė, nes kirtęs Panevėžio aplinkkelį ir nulėkęs žvyrkeliu, kelio išsišakojime pasirinko į niekur nevedantį kelią.

Bėgliui ant kulnų toliau mynė „Mercedes-Benz“ ir BMW ekipažai. Patekęs į aklavietę bėglys sustojo ir supratęs, kad pokalbis su panevėžiečiais tikrai nebus pats maloniausias, užsirakino automobilyje ir persėdo į galą.

VIDEO: Panevėžyje po gaudynių ir dviejų avarijų sulaikytas girtas BMW vairuotojas

Apie šį įvykį plačiau papasakojo vienas iš gaudynėse dalyvavusių panevėžiečių.

„Kaimiečiai su BMW porą valandų raižė po geležinkelio aikštelę, vos neatsitrenkė į mane. Pradėjau filmuoti. Pamačiau, kad keleivis „kominis“. Tada žiurim, kad ir vairuotojas alų geria. Pradėjome sekti nuo geležinkelio iki žiedo juos trimis automobiliais, iš anksto nesusitarę. Prie žiedo jis kliudė „Sharan“ ir pradėjo bėgti.

Janonio gatvės gale padarėme dėžutę, kaip per filmus.

Mes ėmėme gaudyti. Prie „Devold“, Janonio gatvės gale padarėme dėžutę, kaip per filmus. Trimis automobiliais – iš priekio, galo ir šono jį prispaudėm prie borto. Aš bandžiau ištraukt vairuotoją, bet tas pradėjo važiuoti atgal ir atsitrenkė į „Audi“ ir vėl „per gazą“ link Berčiūnų.

Likome gaudyti dviese. Bet kaimietis aiškiai ne vietinis, nes nenusuko į Berčiūnus, o nuvažiavo į akligatvį. Užstatėm jo mašiną. Jis užsirakino. Iškvietėm policijos ekipažą. Jie atvažiavo greit, gal per 10 minučių“, – sakė gaudynėse ir girto vairuotojo sulaikyme dalyvavęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Atvykę policijos pareigūnai į savo automobilį pasisodino vieną iš vaikinų, kurį prie vairo matė liudininkais tapę persekiotojai. Iš pradžių jaunuolis nenorėjo tikrintis girtumo, tačiau vėliau tą padarė. Alkoholio matuoklis parodė vidutinį, 1,84 promilės girtumą.

Supratęs, kad įklimpo į dideles problemas, jis ėmė neigti, jog vairavo ir kaltę vertė kartu važiavusiam draugui. Pažeidėjas buvo išvežtas į ligoninę patikrinti alkoholio koncentraciją kraujyje. Jei ir ten bus nustatytas vidutinis girtumas, kelių chuligano laukia baudžiamoji atsakomybė, kuri numato netgi laisvės atėmimo bausmę.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Tuo metu, kol antrankiais surakintas vairuotojas sėdėjo policijos automobilyje, keleivis snūduriavo apdaužytame BMW.

Automobilio salone mėtėsi kelios dešimtys tuščių alaus butelių.

Vėliau keleivis taip pat atsidūrė policijos komisariate, o BMW buvo nuvežtas į policijos sulaikytų automobilių saugojimo aikštelę, kur bus laikomas iki teismo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius