Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktiniuose klubuose Vilniaus policija ieškojo girtų nepilnamečių

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus policijos pareigūnai kartu su Darbo inspekcijos darbuotojais atliko patikrinimą Vilniaus naktiniuose klubuose ir baruose.
Aukštakulniai
Naktinis klubas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus policija, per patikrinimus siekta nustatyti nepilnamečių vykdomus teisėtvarkos pažeidimus ir kitus įstatymų nesilaikymo faktus.

Policinės priemonės metu nustatyti du alkoholinių gėrimų vartoję nepilnamečiai. Jų atžvilgiu pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena.

Pagal Lietuvos įstatymus, „girtų nepilnamečių nuo šešiolikos iki aštuoniolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinių gėrimų – užtraukia baudą nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų“.

Viename iš klubų darbo inspekcijos darbuotojai išaiškino darbo įstatymų, darbo saugos ir darbo higienos norminių aktų pažeidimas. Tai užtraukia baudą darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims nuo penkių šimtų iki penkių tūkstančių litų.

Surengtos policijos operacijos metu, viename iš barų pareigūnams nebuvo išduotas ir kasos aparato kvitas. Įstatymai skelbia, kad „kasos kvito už parduotas ar suteiktas paslaugas likvidavimas – užtraukia baudą asmenims privalantiems išduoti kasos kvitą nuo dviejų šimtų iki penkių šimtų litų“.

Medžiaga apie šį pažeidimą pateikta Vilniaus valstybinei mokesčių inspekcijai.

Pareigūnai praneša, kad policijos priemonės tikrinant Vilniaus naktinius klubus, barus ir kitas jaunimo pasilinksminimo vietas bus vykdoma ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius