Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminukę salantiškis slėpė po unitazu

Ir visko mačiusius pareigūnus nustebino 46 metų salantiškio A.J. išradingumas – jis slėptuvę naminei degtinei buvo įrengęs vonios kambaryje, po grindimis.
Salantiškis svaigalus slėpė vonios kambaryje, po plytelėmis.
Salantiškis svaigalus slėpė vonios kambaryje, po plytelėmis. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Dažnai policijos pareigūnų lankomas A.J., darydamas remontą savo namuose Kalno gatvėje, nepamiršo pasirūpinti ir slėptuve naminei degtinei. Jis ją įrengė vonios kambaryje: pakėlus vieną nepriklijuotą grindų plytelę, atsiveria gilyn įmūrytas storas vamzdis – kaip tik tokio dydžio, kuris reikalingas dviem 5 litrų talpoms sudėti vieną ant kitos.

Kambario kampe, šalia unitazo esančią grindų plytelę nuo svetimų akių maskavo ant jos uždėta šiukšliadėžė.

Kretingos rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Tomas Mikelkevičius teigė, kad šioje slėptuvėje būtent dvi 5 litrų talpas, pilnas, įtariama, naminės degtinės ir aptiko pareigūnai, pas A.J. apsilankę sekmadienį, per Salantų miesto šventę.

Rastą naminę degtinę dar turi įvertinti ekspertai – šie nustatys jos sudėtį ir tikslų kiekį. Jei kiekis viršys 10 litrų, A.J. gresia baudžiamoji atsakomybė, jei ne – jam teks atsakyti administracine tvarka.

T. Mikelkevičius tvirtino, kad policija nuolat sulaukia pranešimų iš gyventojų apie A.J. namuose esantį „tašką“, todėl jis yra dažnai tikrinamas. Paskutinį kartą be naminės degtinės A.J. namuose buvo rasta ir daug tuščių talpų: tai pareigūnams – taip pat iškalbingas faktas.

Už naminę degtinę A.J. ne kartą baustas – 2008-aisiais- 1,5 tūkst. Lt bauda, o 2007 metais nesumokėjus baudos, A.J. buvo paskirtas administracinis areštas.

T.Mikelkevičius informavo, kad sekmadienį policijos pareigūnai po nedidelį kiekį naminės degtinės rado ir kretingiškių – 42 metų G.P., gyvenančio Maironio gatvėje, ir 38 metų E.G., gyvenančio Birutės gatvėje, namuose.

Administracinė atsakomybė taip pat gresia 50 metų Kretingsodžio kaimo gyventojui R.P., kurio namuose naminės degtinės pareigūnai atrado pirmadienį, bei kretingiškiui 37 metų L.B., kuris pareigūnų savo namuose Maironio gatvėje sulaukė trečiadienį. Tąkart netoliese pareigūnai sučiupo ir du asmenis, kurie nešėsi po butelį „velnio lašų“ – kur ir kaip jų įsigijo, aiškinasi policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius