-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotikų platintojas nužudytas Klaipėdos policijai vos pradėjus tyrimą dėl jo nusikaltimų

Klaipėdos policija praneša baigusi tris ikiteisminius tyrimus dėl narkotikų platinimo. Baudžiamojon atsakomybėn už nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta, patraukta net 18 asmenų. Vienas kvaišalų platintojas buvo nužudytas policijai nespėjus jam pareikšti įtarimų.
Klaipėdoje susemta narkotikų platintojų gauja
Klaipėdoje susemta narkotikų platintojų gauja / Policijos nuotr.

Įtarimai dėl kanapių platinimo, padėjimo įsigyti narkotikų bei dėl kvaišalų pardavimo nepilnamečiams pareikšti aštuoniems asmenims. Du iš jų įvykdė nusikaltimus patys būdami nepilnamečiai.

Penkiems asmenims teks atsakyti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. 

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad prie neteisėtos narkotikų apyvartos prisidėjo dar vienas Klaipėdos miesto gyventojas, tačiau įtarimai jam pareikšti nebuvo. 2014 m. balandį anksti ryte jis buvo nužudytas prie visą parą veikiančios maitinimo įstaigos kilusio konflikto metu.

Vienas iš įtariamųjų sulaikytas gavus duomenų, kad, įsiteisėjus teismo nuosprendžiui, kuriuo jis buvo nuteistas už kūno sužalojimą ir vagystę, rengėsi išvykti iš Lietuvos ir pasislėpti užsienyje.

Dar vienam vaikinui pareikšti įtarimai dėl narkotikų platinimo baudžiamojoje byloje dėl Klaipėdoje veikusio organizuotos nusikalstamos grupuotės kontroliuoto kvaišalų prekeivių tinklo.

Keturi ikiteisminiai tyrimai (keturių asmenų atžvilgiu) išskirti iš pagrindinių baudžiamųjų bylų ir trys iš jų jau užbaigti supaprastinto proceso tvarka, paskelbta vieno įtariamojo paieška.

Teisėsaugininkai nustatė, kad įtariamieji pardavinėjo ne tik kanapes. Uostamiesčio naktiniuose klubuose platinta ir psichotropinė medžiaga, vadinamasis kristalas.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatomas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatomas laisvės atėmimas nuo 3 iki 12 metų.

VIDEO: Klaipėdoje susemta narkotikų platintojų gauja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius