-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Narkotikų platintojų sulaikymas Vievyje – kaip veiksmo filmo vaizdai

Elektrėnų savivaldybėje sulaikyti dar du narkotikų platintojai. Sulaikymo operacijos akimirkos užfiksuotos įspūdingoje pareigūnų filmuotoje medžiagoje. 
Narkotikų platintojų sulaikymas
Narkotikų platintojų sulaikymas / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai sulaikė du vyrus už narkotinių medžiagų platinimą. Vyrai sulaikyti ir uždaryti į areštinę dviem paroms.

Sutapimas: kai Vievyje buvo vykdoma ši sulaikymo operacija, Elektrėnuose moksleiviai pristatė savo programas, kaip reikia kovoti su narkotinių ir psichiką veikiančių medžiagų vartojimo problema.

Gegužės 24 d. Elektrėnų policijos pareigūnai kartu su Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos pareigūnais realizavo nusikalstamos veikos modelį ir sulaikė du Vievio gyventojus (gimusius 1985 m. ir 1998 m.).

Kratų jų gyvenamosiose vietose metu rasta tyrimui reikšmingų objektų ‒ vieno jų (gimusio 1985 m.) namuose ir automobilyje aptikta 5 l 4 plastikinės talpos su skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą. Radinys nenustebino pareigūnų, kadangi vyro motina ‒ gerai žinoma policijai, kaip asmuo, nelegaliai prekiaujanti alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais. Ji ne kartą bausta administracinėmis nuobaudomis.

VIDEO: Vaizdo įraše – įspūdingas įtariamų narkotikų platintojų sulaikymas

Abiem Vievio gyventojams pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. (Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų). Trisdešimtmečiui teks atsakyti ir už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d.

Ikiteisminį tyrimą koordinuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 6-asis skyrius, kuris ir spręs klausimą dėl minėtų asmenų suėmimo.

Kai vienoje savivaldybės teritorijoje vyko policijos priemonė, kurios metu buvo sulaikyti asmenys, įtariami prekyba narkotinėmis medžiagomis, Elektrėnų savivaldybės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyko narkotinių ir psichiką veikiančių medžiagų vartojimo prevencijai skirtas renginys „Sustok, jei gali“. Moksleiviai pristatė savo programas, kaip reikia kovoti su narkotinių ir psichiką veikiančių medžiagų vartojimo problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius