Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotikų platintojų vadeivos teismo verdikto ir toliau lauks už grotų

Vilniaus apygardos teismas penktadienį dar trims mėnesiams pratęsė suėmimą kaltinamiesiems narkotikų platinimo byloje.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dmitrijus Kravcovas ir Jevgenijus Levickis laikomi suimti nuo pernai gegužės. Suėmimo pratęsimą teismas motyvavo, kad jie gali bėgti ir slėptis nuo teismo, daryti naujus nusikaltimus.

D.Kravcovas yra vienas iš narkotikų platintojų grupės organizatorių, jis taip pat kaltinamas neteisėtu šaunamojo ginklo laikymu, kuris rastas jo namuose. Vyras įtariamas ir padėjęs realizuoti netikrą aukštojo mokslo diplomą.

J.Levickis įtariamas veikęs kaip bendrininkas grupei asmenų darant nusikaltimus.

Šią savaitę Lietuvos kriminalinės policijos biuras paskelbė, kad „dančenkovų“ ir „lapinų“ organizuotos nusikalstamos grupuotės lyderiai laisvėje susibūrė į naują jungtinę organizuotą grupę prekiauti narkotikais visoje šalyje, plėsti prekybos jais tinklą, nustatė kriminalinė policija.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad neatsižvelgiant į galimas pasekmes žmogaus sveikatai ir gyvybei, prekiauta ir pavojingomis naujų psichoaktyvių medžiagų rūšimis.

Byla dėl prekybos narkotikais rugpjūčio pradžioje perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Iš viso bus teisiami aštuoni asmenys. Jie kaltinami metamfetamino, heroino, kanapių dervos ir kitų narkotikų platinimu.

Prieš teismą stos D.Kravcovas, J.Levickis, Marekas Gečis, Genrikas Šafranovičius, Remigijus Byčius, Gintaras Bitkauskas, Tadeušas Iliminovičius ir Darius Pavlovskis. Nelaisvėje laikomi tik D.Kravcovas ir J.Levickis. R.Byčiui skirtas 20 tūkst. eurų užstatas, iš jo paimti dokumentai, vyras įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

G.Šafranovičiui skirtas 30 tūkst. eurų užstatas, iš jo taip pat paimti dokumentai, jis įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje,skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

D.Pavlovskiui skirtas 10 tūkst. eurų užstatas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Kaip skelbia Lietuvos kriminalinės policijos biuras, nustatyta, kad trys asmenys – 35 metų R.Byčius, 38 metų G.Šafranovičius ir 34 metų D. Kravcovas – susibūrė į bendrą jungtinę organizuotą grupę.

„Dančenkovų“ ir „lapinų“ lyderiai bei nariai į laisvę buvo paleisti 2013-2014 metais. Už grotų jie vėl pakliuvo 2015 metais, kai policija nustatė, kad jie vėl ėmė vykdyti nusikaltimus.

Tirdami bylą, sulaikymo operacijos metu 2015 gegužę pareigūnai iš neteisėtos apyvartos paėmė labai didelius kiekius įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų: kanapių, hašišo, amfetamino, heroino, naujai plintančių psichoaktyvių medžiagų.

Antrą kartą sulaikius organizuotos grupuotės narius, rasta nemažai šaunamųjų ginklų bei šaudmenų, kurie draudžiami civilinėje apyvartoje. Šaunamieji ginklai ir šaudmenys laikyti gerai užmaskuotose slėptuvėse.

„Nusikaltimų vykdymas buvo ypatingai maskuojamas. Siekdami išvengti sekimų ir sulaikymų, minėti asmenys vykdė kontrsekimo, kontržvalgybos veiksmus, naudojo įvairių techninių priemonių blokatorius, radijo stotis, pirštines ir t. t. Nustatyta, kad labai dideli narkotinių ir/ar psichotropinių medžiagų kiekiai buvo laikomi ir perdavinėjami išimtinai pasinaudojant iš anksto įrengtomis slėptuvėmis miškingose vietovėse. Taip bandyta apsunkinti tyrėjams naudingos informacijos gavimą“, – rašoma Kriminalinės policijos biuro pranešime.

R.Byčius yra asociacijos „Kalinys“ vadovas. Asociacijos tikslai – suimtųjų bei nuteistųjų asmenų teisių gynimas, kalinimo sąlygų gerinimas Lietuvos įkalinimo įstaigose.

Apeliacinis teismas šiuo metu nagrinėja R.Byčiaus ir G.Šafranovičiaus bylas, kuriose jie kaltinami sunkiais ir labais sunkiais nusikaltimais – dalyvavimu nusikalstamo susivienijimo veikloje ir neteisėtu disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Dėl tokių pat kaltinimų Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama D.Kravcovo byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius