-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Narkotikų prekeiviai stos prieš teismą

Šiaulių apygardos teismui perduota baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu, kurioje prokurorai kaltina du šiauliečius didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimu bei gabenimu turint tikslą jas platinti, plėšimu dokumentų klastojimu bei kitais nusikaltimais.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, po Šiaulių apskrities organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro pareigūnų atlikto tyrimo nustatyta, kad 25 m. A.M. ir jau aštuonis kartus teistas D.Š. automobilyje įgijo ir gabeno didelį kiekį narkotinių medžiagų, turėdami tikslą jas platinti, klastojo dokumentus, taip pat disponavo svetima mokėjimo kortele. Nustatyta, kad vieną dieną prieš sulaikymą A.M. įvykdė plėšimą, kurio metu pagrobė svetimus dokumentus ir banko mokėjimo kortelę.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Ramūnas Dobrovolskis nurodė, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2009 m. lapkričio 17 d., kai Radviliškio rajone sustabdžius įtariamųjų automobilį jame buvo rasta beveik 800 gramų narkotinių medžiagų kanapių ir jų dalių.

Tolesnio ikiteisminio tyrimo metu buvo išaiškintos dar penkios nusikalstamos veikos, kuriomis kaltinami minėti šiauliečiai: nustatyta, kad kaltinamieji užsiėmė narkotinių medžiagų platinimu, kratų metu buvo rasti neteisėtai laikomi šaudmenys, svetimi dokumentai ir mokėjimo kortelės.

Prokuroras pažymėjo, kad automobilyje taip pat rastas kaip įtariama padirbtas D.Š. vairuotojo pažymėjimas.

Prokuroro teigimu, įprastai šio pobūdžio bylos paprastai tiriamos ilgesnį laiką, tačiau šią bylą pavyko užbaigti ir teismui perduoti per itin trumpą laiko tarpą – tris mėnesius, per kuriuos papildomai išaiškintos dar penkios nusikalstamos veikos. Operatyviai atlikti tyrimą labai padėjo aktyvus bei principingas Šiaulių apskrities VPK ONTB pareigūnų darbas surenkant bylos duomenis, atskleidžiant šią nusikalstamą veiką bei ją padariusius asmenis.

Įtariamiesiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai 2009 metais teismui perdavė 20 bylų dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, iš kurių dvi bylas dėl didelio kiekio ir tris bylas dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų disponavimo.

Už narkotinių medžiagų didelio kiekio įgijimą, gabenimą turint tikslą jas platinti numatyta griežta baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius