-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Narkotikus platina ir vaistininkai (video)

Klaipėdoje išaiškinta grupė asmenų, dideliais kiekiais platinusi narkotines medžiagas.
Klaipėdoje išaiškintas narkotinių medžiagų platintojų tinklas, į kurį buvo įtrauktas ir nepilnametis.
Klaipėdoje įkliuvo narkotikų prekeiviai. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Įtarimai dėl nusikalstamos veikos padarymo taip pat įteikti vienos Klaipėdos vaistinės savininkei ir vaistininko padėjėjai. Įtariama, kad vaistinės darbuotoja, pažeisdama nustatytą tvarką, labai dideliais kiekiais platino psichotropinius vaistus.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai su įkalčiais sulaikė 2 anksčiau teistus (už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis) narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojus ir vieno kaltininko pensininkę motiną, kuri, įtariama, taip pat platino šias medžiagas.

Pas įtariamuosius rastas ir iš jų paimtas didelis kiekis narkotinių medžiagų – heroino bei tablečių ir ampulių su psichotropiniais vaistais.

Tolesnio tyrimo metu nustatyta, kad kaltininko motina psichotropinių vaistų be gydytojo paskyrimo ir recepto galimai įsigijo vienoje vaistinėje Taikos prospekte.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad šios vaistinės vaistininko padėjėja, pažeisdama narkotinių (psichotropinių) medžiagų išdavimo taisykles, įtariama, pardavė 7 320 tablečių ir 365 ampules su psichotropinėmis medžiagomis.

Minėtų medžiagų platintojams ir vieno kaltininko motinai pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, tarp jų – ir dideliais kiekiais, turint tikslą jas platinti.

Vaistinės savininkei (vadovei) pateiktas įtarimas dėl teisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis taisyklių pažeidimo.

Vaistininko padėjėjai pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir psichotropinių medžiagų platinimo labai dideliais kiekiais.

Teisme taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl baudžiamųjų sankcijų taikymo vaistinei kaip juridiniam asmeniui.

VIDEO: Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl narkotikų platinimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius