Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujagimio žudikė Viktorija Filiponenko Apeliacinio teismo malonės nesulaukė

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė įsiteisėjusį nuosprendį rezonansinėje baudžiamojoje byloje, kurioje klaipėdietė Viktorija Filiponenko buvo kaltinama nužudžiusi ką tik gimusius savo dvynukus.
Viktorija Filiponenko
Viktorija Filiponenko / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apeliacinis teismas penktadienį paskelbė, kad Viktorijos Filiponenko (gim. 1985 m.) byloje atmetė tiek nuteistosios, tiek prokuratūros skundus.

Vadinasi, nuosprendis, kuriuo klaipėdietė nuteista kalėti 10 metų, įsiteisėjo, ir kol kas jis nebus nei švelninamas, nei, kaip prašė prokuroras, griežtinamas.

15min.lt primena, kad V.Filiponenko buvo kaltinama 2009-aisiais gegužę pagimdžiusi du vyriškos lyties kūdikius ir išmetusi juos į atliekų konteinerį. Juos gegužės 4-osios rytą Sausio 15-osios gatvėje, greta namo, kuriame moteris nuomojosi butą, aptiko du benamiai.

Moteris įtarta nužudžiusi abu savo naujagimius. Ant vieno kaklo rastos kraujosruvos, rodančios, kad mažylis galėjo  būti smaugtas. Ekspertai nustatė, kad vaikas gimė gyvybingas. Antrojo kaukolė buvo suknežinta. Tačiau teismas pripažino, kad šis kūdikis galėjo gimti jau negyvas. Todėl moteris dešimčiai metų nuteista tik dėl vieno kūdikio nužudymo.

V.Filiponenko sulaikyta beveik po pusantrų metų Barselonoje. Sulaikymo metu moteris vėl laukėsi, todėl jos perdavimas Lietuvai buvo užstrigęs. 2011-ųjų metų vasario 21 d. V.Filiponenko Ispanijoje vėl pagimdė dvynukes.

Apeliaciniame teisme sakydama baigiamąją kalbą, moteris tikino atgailaujanti dėl savo šiurpių klaidų ir dabar tenorinti būti gera mama, todėl prašė švelnesnės bausmės: „Jaučiuosi atsakinga dėl savo mergaičių ateities, todėl prašau teismo iš manęs neatimti galimybės grįžti pas jas ir auginti, būti gera mama – tai vienintelis dalykas, dėl ko dar laikausi ir stengiuosi nepalūžti.“

Vienintelis dalykas, kuo Lietuvos apeliacinis teismas nudžiugino nuteistąją – panaikino Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio dalį dėl 12 714 litų priteisimo (tai išlaidos, kurias patyrė teisėsaugininkai, vykdami pargabenti jos iš Ispanijos).

Formaliai ir prokuratūra, ir pati V.Filiponenko su savuoju advokatu dar turi teisę kreiptis kasacine tvarka į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius