-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujas apgavystės modelis: sukčiai apsimetė pareigūnais ir tariamos kratos metu pasisavino senolės santaupas

Ukmergėje sukčiai sumanė naują apgavystės modelį. Policijos pareigūnais apsimetę vyriškiai, neva turintys atlikti kratą, apgaulės būdu iš garbaus amžiaus moters pagrobė jos santaupas.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Į policiją E.Š. (g. 1939 m.) kreipėsi lapkričio 14 d. Moteris papasakojo, kad lapkričio 4 d. apie 18 val. į jos namus atėjo du nepažįstami maždaug 25-30 metų amžiaus vyriškiai. Jie prisistatė esantys policijos darbuotojai, vienas iš jų buvo užsidėjęs policininko kepurę. Vyrai pasakė, jog turi padaryti kratą. Moteris paprašė, parodyti pareigūnų pažymėjimus, tačiau jie tik atrėžė: „Kai reikės, parodysim“.

Vienas iš vyriškių kažką rašė ant popieriaus, o kitas krėtė daiktus svetainėje ir miegamajame. Apsimetėliai paėmė 2000 Lt, 60 Anglijos svarų sterlingų, litrą spirito ir 500 g kavos „Paulig“. Nors E.Š. aiškino, kad pinigus ji sutaupė vyrui invalido vežimėliui ir prašė jų nepaimti, deja, jos maldavimų neišgirdo. Išeidami vyrai pasakė, kad dešimties dienų bėgyje atsiųs šaukimą į policiją. E.Š. patyrė 2273 litų žalą. Nesulaukusi šaukimo, per dešim dienų, E. Š. pati atėjo į policijos komisariatą. Tada ir paaiškėjo, kad jos butą krėtė sukčiai.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Policija perspėja gyventojus: pas jus atvykęs pareigūnas būtinai turi prisistatyti, o jums paprašius,  pateikti tarnybinį pažymėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius