Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos įtariamojo prievartautojo aukos dar neatsiliepė, bet Arturas Vasilevskis jau stojo prieš teismą

VPU studentas A.Vasilevskis, galimai užpuolęs ir grasindamas peiliu seksualiai prievartavęs keturias 13–17 metų mažametes bei dvi 20-ies metų merginas, stojo prieš teismą, tačiau posėdį teko atidėti.
A.Vasilevskis
A.Vasilevskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį bandė pradėti nagrinėti rezonansinę baudžiamąją bylą dėl šešių merginų ir mažamečių mergaičių seksualinio prievartavimo.

Kaip žinoma, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2010 m. gegužės–rugsėjo mėn. laikotarpiu 23-ejų metų įtariamasis, Vilniaus Pedagoginio universiteto (VPU) studentas Arturas Vasilevskis užpuolė ir grasindamas peiliu seksualiai prievartavo keturias 13–17 metų mažametes mergaites ir dvi 20-ies metų merginas. Visos nusikalstamos veikos padarytos Vilniaus mieste: miškeliuose, parke arba automobilyje.

Pavasarį prokuratūra išplatino įtariamojo nuotrauką ir prašė visuomenės pagalbos nustatant visas žagintojo aukas, tačiau naujos nukentėjusiosios neatsiliepė.

A.Vasilevskiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo su mažamečiais ir nepilnamečiais. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato griežčiausią – 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Bylą nagrinėjantis teisėjas vos atėjęs į salę pranešė, kad teismas savo nuožiūra iš anksto yra nutaręs šią bylą nagrinėti neviešai, nes privalo būti išsaugota tam tikra nukentėjusiųjų asmeninė informacija.

Į teismą susirinkus ne visiems proceso dalyviams, procesą ketvirtadienį teko atidėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius