-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne darbo metu vandalus stotelėje pamačiusiam pareigūnui užvirė kraujas: sėskit, pavežėsiu!

Marijampolės kelių policijos skyriaus patrulis Mindaugas Rimavičius nusipelnė pagyrų už pareigingą ir pilietišką poelgį ne tarnybos metu. Apskritai Marijampolės policiją džiugina daugelio gyventojų pilietiškumas ir bendruomeniškumas.
Nusiaubta stotelė
Asociatyvinė iliustracija: nusiaubta stotelė / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Gal ir nevertėtų minėti eilinės situacijos, su kuria susidūrė policijos pareigūnas, jei ne džiugesys, kad pilietiškumas ir bendruomeniškumas vis stipriau reiškiasi mūsų visuomenėje, mūsų mieste, laiptinėje ar kieme.

Marijampolės policija kasdien registruoja gyventojų pranešimus telefonu 91260 arba 112 apie tai, kad alkoholio vartoję piliečiai kėsinasi sėsti už vairo.

Ko gero, žmonių  pilietiškumo dėka buvo išvengta ne vieno nelaimingo ar net  tragiško įvykio. Vis dažniau gyventojai policijai praneša ir apie sukčius, kurie, apsimetę pareigūnais ar pripasakoję pasakų galimoms aukoms, ateina „tikrinti galimai padirbtų pinigų“. Policijai sąmoningi gyventojai praneša: „Bandysim sulaikyti, kol jūs atvyksite“. Net pametusieji dokumentus ar pinigus sąžiningų žmonių dėka turi viltį juos susigrąžinti – visada vertėtų kreiptis į policiją. Čia jau susikaupusi radinių „kolekcija“, pasakojama Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (apskr. VPK) atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Nuosavu automobiliu pareigūnas ne tarnybos metu 16-metį ir 17-metį nuvežė į Marijampolės apskrities komisariatą.

Šiame kontekste gražiai dera ir Marijampolės kelių policijos skyriaus kelių patrulio Mindaugo Rimavičiaus elgesys, kai pareigūnas ne tarnybos metu, važiuodamas savo automobiliu Marijampolės link, neliko abejingas pamatytam vaizdui. Du jaunuoliai Meškučių kaime spardė autobusų stotelę. Vyras sustojo, norėdamas juos sudrausminti. Priėjus akivaizdžiai matėsi suniokotas visų mūsų turtas. Savo ne tarnybai skirtu automobiliu pareigūnas 16-metį ir 17-metį nuvežė į Marijampolės apskr. VPK.

Už šį pažeidimą jaunuoliams teks atsakyti. Gal kitą kartą, norėdami išlieti susikaupusią energiją, jie pasirinks, pavyzdžiui, sporto salę? 

Ir jūs, gerbiami bendruomenės žmonės, ir mes, policijos pareigūnai, esame svarbūs kurdami saugią, gražią aplinką, kurioje gyvename.

Marijampolės apskrities VPK nuotr./Marijampolės policiją džiugina daugelio gyventojų pilietiškumas ir bendruomeniškumas.
Marijampolės apskrities VPK nuotr./Marijampolės policiją džiugina daugelio gyventojų pilietiškumas ir bendruomeniškumas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius