-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne tarnybos metu jaunas pareigūnas Telšių apskrityje demaskavo girtą vairuotoją

Spalio 23-iosios rytą Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas padėką įteikė Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio patruliui Justinui Kaupiui. Jaunas, vos prieš tris mėnesius į policijos komisariato darbuotojų gretas įsiliejęs pareigūnas paskatintas už pagirtiną neabejingą poelgį, kuris yra pavyzdžiu visiems. 
Justinas Kaupys
Justinas Kaupys / Telšių apskrities policijos nuotr.

Spalio 16-osios vakarą, apie 22.00 val., Justinas nuosavu automobiliu po tarnybos vyko namo. Rodos, įprasta kelionė, šį kartą turėjo kiek kitokią nei visada baigtį – kelyje Viešvėnai-Luokė jis pastebėjo priešais atvažiuojantį įtarimą sukėlusį automobilį, su kuriuo prasilenkus, vairuotojas išjungė šviesos žibintus ir sustojo šalikelėje.

Galinio vaizdo veidrodėlyje pastebėjęs, kad transporto priemonė vėl ėmė riedėti, Justinas nusprendė apsisukti ir jį pasivyti.

Vos prie jo priartėjus, vairuotojas vėl automobilį staiga pasuko šalikelėn. Šalia jo sustojo ir ne tarnyboje esantis pareigūnas. Iškvietęs kolegas, J.Kaupys jų laukė įvykio vietoje, šalia neblaivaus vairuotojo automobilio.

Atvykus pareigūnams, vairuotojui buvo nustatytas 1,96 promilės girtumas. Be to, jis iškeikė pareigūnus necenzūriniais žodžiais, tad jo atžvilgiu pradėta administracinė teisena pagal LR ATPK 126 str. 4 d. ir 187 str. 

„Nekilo nė menkiausia abejonė, važiuoti paskui įtarimą sukėlusį vairuotoją, ar ne. Savo, kaip pareigūno, pareigą jaučiu visada, kur bebūčiau – tarnyboje ar namuose“, – po įvykio kalbėjo Justinas. Įteikdamas padėką, kaip paskatinimą toliau tobulėti ir siekti geriausių rezultatų,  R.Rudminas teigė, kad šio kolegos pavyzdžiu turėtų sekti kiekvienas policijos sistemoje dirbantis asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius