-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Neblaivus vairavęs Kriminalinės policijos viršininkas Algirdas Matonis prašosi atleidžiamas, bet neišleidžiamas

Savaitgalį, kaip įtariama, neblaivus prie vairo įkliuvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininkas Algirdas Matonis laukia tarnybinio patikrinimo išvadų – jam neleidžiama tiesiog išeiti iš darbo savo noru. Patikrinimo išvadų laukiama iki šios savaitės pabaigos, bet vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas jau šiandien pareiškė: Kriminalinės policijos viršininkass bus atleistas.
Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis
Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos policijos departamento generalinis komisaras Saulius Skvernelis prasitarė, kad savaitgalį prie tarnybinio automobilio vairo, kaip įtariama, neblaiviam įkliuvusiam LKPB viršininkui Algirdui Matoniui nebus leista ramiai pasitraukti iš užimamų aukštų pareigų.

A.Matoniui gresia atleidimas už pareigūno vardo pažeminimą.

A.Matoniui gresia atleidimas už pareigūno vardo pažeminimą.

Pirmadienį apsilankęs Vyriausybėje ir su žurnalistais bendravęs S.Skvernelis minėjo, kad A.Matonis pareiškė valią trauktis pats, tačiau jam liepta kol kas laukti tarnybinio patikrinimo išvadų. Jei asmuo atleidžiamas kaip diskreditavęs pareigūno vardą, jis netenka valstybinių garantijų ir privilegijų.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas sako, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko Algirdo Matonio, kuris, kaip manoma, neblaivus įkliuvo prie vairo, laukia atleidimas. Tarnybinio tyrimo išvadų ministras tikisi savaitės pabaigoje, rašo BNS.

„Aš manau, kad iki šeštadienio tarnybinis patikrinimas bus baigtas“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras, pažymėjęs, kad įstatymo numatytas tarnybinio patikrinimo atlikimo terminas yra vienas mėnuo.

Anot jo, A.Matonis greičiausiai bus atleistas. „Aš manau, kad jo laukia atleidimas iš tarnybos“, – teigė D.A.Barakauskas.

Policijos departamento vadovas Saulius Skvernelis pirmadienio popietę žiniasklaidai pateikė komentarą dėl Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko A.Matonio. Generalinis komisaras sakė asmeninės atsakomybės neprisiimsiąs ir neatsistatydinsiantis, nes ne jis A.Matoniui pylė.

Paslydo ne vienintelis

A.Matonis yra ne vienintelis vadovaujančias pareigas užimantis teisėsaugos pareigūnas, kuriam pakišo koją velnio lašai. Tiesa, vieni paliko postus savo noru, o kiti iš jų buvo išmesti.

Nevykusiai atšvenčiau gimtadienį, susigadinau karjerą ir gyvenimą, atsistatydinu – atgailavo tuometis Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras A.Kliunka.

Nevykusiai atšvenčiau gimtadienį, susigadinau karjerą ir gyvenimą, atsistatydinu – taip vyriškai atgailavo tuometis Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

Postą teisėsaugininkui kainavo naktiniai nuotykiai 2011 metų sausio pradžioje klube „Metro“, kur atėjęs neblaivus A.Kliunka tiesiog užmigo.

Sausio 6 d. generalinis prokuroras patenkino A.Kliunkos prašymą dėl išėjimo iš darbo savo noru.

2010 metų gruodį už pareigūno vardo pažeminimą atleistas iš tarnybos Palangos policijos viršininkas Jurgis Kažys. Komisaras J.Kažys tų metų spalio 14 d., būdamas neblaivus, padarė avariją, be to, eismo įvykio vietoje sąmoningai nevykdė pareigūnų teisėtų nurodymų ir reikalavimų, atsisakė pasitikrinti blaivumą, tuo trukdydamas ir apsunkindamas policininkams atlikti savo tarnybos pareigas.

J.Kažys eismo įvykio vietoje sąmoningai klaidino pareigūnus, aiškindamas įvairias eismo įvykio versijas ir jo atsiradimo įvykio vietoje aplinkybes. Nors J.Kažys prašėsi išleidžiamas į pensiją savo noru, jis buvo atleistas už nusižengimus vadovybės įsakymu.

2012 m. gegužę policija sulaikė nepilnametį dviratininką partrenkusį ir iš įvykio vietos pasprukusį Patrulių būrio vadą Vytautą Demenių.

2012 m. gegužę policija sulaikė nepilnametį dviratininką partrenkusį ir iš įvykio vietos pasprukusį Patrulių būrio vadą Vytautą Demenių.

Paauglio būklė buvo itin sunki, nepraėjus nė parai jis mirė.

Tuo tarpu V.Demenius sulaikytas tik kitą dieną ir iškart patikrintas alkotesteriu, tačiau girtumo jau nenustatyta.

Nepaisant to, Patrulių būrio vadas neteko tarnybos, o vėliau ir buvo nuteistas už tragiško eismo įvykio sukėlimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius