Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Negudri kontrabandininko iš Rusijos gudrybė – dviguba puspriekabės pertvara

„Tuščioje“ puspriekabėje šimtus dėžių kontrabandinių rūkalų sutalpino, bet pro muitinės kontrolę nepravežė.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda slėpta už šios pertvaros / Muitinės nuotr.

Sekmadienio paryčiais Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Medininkų kelio poste sulaikė Rusijos piliečio gabenamą 160 tūkstančių eurų vertės kontrabandą.

Vilkiką vairavęs vyras mėgino sukurti iliuziją, kad puspriekabė, kaip ir deklaravo, yra tuščia, tačiau prie tokių „triukų“ pripratę muitininkai netruko išaiškinti tiesą.

Auštant į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos tuščiu vilkiku atvykęs vienoje Kaliningrado įmonėje dirbantis Rusijos pilietis A.K. muitininkams deklaravo negabenantis apmokestinamų prekių arba prekių, kurioms taikomi draudimai ar apribojimai.

Siekiant suklaidinti muitininkus ir vizualiai patvirtinti pateiktą deklaraciją vilkiko puspriekabėje įrengta slėptuvė mėginant sukurti įspūdį, jog ji tuščia – priekabos priekyje įrengta dviguba siena, kuri, nepakėlus priekabos tento, neturėjo būti pastebėta.

Tačiau šimtus automobilių apžiūrintiems pareigūnams iš karto kilo įtarimas, kad priekabos konstrukcija gali būti pakeista, todėl, tikrinimo angare atlikę detalią patikrą, iš slėptuvės netrukus jau traukė kontrabandines cigaretes.

Iš viso per sieną mėginta pervežti 130 dėžių „Fest“ cigarečių, kurių vertė – 162 500 eurų, rašoma Vilniaus teritorinės muitinės vyriausiosios inspektorės ryšiams su visuomene Gintarės Bindokienės parengtame ir pirmadienį paviešintame pranešime.

Dėl kontrabandos gabenimo, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Transporto priemonė ir kontrabandinės cigaretės sulaikytos. Taip pat sulaikytas ir vilkiko vairuotojas, jis buvo apklaustas, pirmadienio popietę jam bus paskirta kardomoji priemonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius